Arteon: Дизајнерско осветлување

Стандардно, Arteon е опремен со целосни LED фарови, кои вклучуваат дневни светла со автоматски сензор за осветлување. Ова помага да се обезбеди оптимално осветлување со помош на сензори. Во комбинација со опционално достапните системи за навигација, во понудата се достапни и голем број на фарови.

Задните светла импресионираат со современата и естетска LED технологија. И благодарение на динамичките индикатори за насока во задниот дел на Arteon Elegance и R-Line, не само што безбедноста е на врвно ниво, туку и Arteon изгледа карактеристично добро.

Затвори