Arteon: Mотори

Под хаубата на новиот Arteon, достапни се неколку ефикасни варијанти на моторот и менувачот кои обезбедуваат максимална динамика. На пример, моторот Biturbo со 176 kW (240 КС), кој е достапен за Arteon Elegance и R-Line, е еден од најмоќните дизел мотори кои моментално се наоѓаат на пазарот. Со овој мотор ќе го добиете 4MOTION погонот на сите тркала во стандардната опрема, како и електронскиот диференцијал XDS и адаптивната контрола на шасијата DCC.

Ова исто така важи и за највисокото нивото на опрема R-Line, каде достапен е и импресивниот мотор со 206 kW (280 КС).

Затвори