Arteon: Паркинг

Опционално, достапна е "Rear View" камерата, која овозможува многу поголем комфор при паркирање на возилото наназад.

Функцијата "Area View", која е опционално достапна, нуди 360° приказ на вашиот Arteon. Со помош на вашиот инфо-забавен систем, ќе можете да ги видите аглите кои тешко се тешко видливи од позицијата на седење на возачот. Приказот на четирите камери е особено корисен доколку имате мал простор за маневрирање.

Опционалниот асистент за паркирање го следи и страничниот сообраќај. Во рамките на своите можности, системот може да ви помогне да добиете подобар преглед и да ве предупреди за возилата на кои им се приближувате при паркирање. Во најдобар случај, спречува судар поради интервенција на сопирачките или ги намалува можните последици при несреќа.

Затвори