Arteon: Седишта

Опционално достапни во Arteon Elegance и R-Line се електрично подесиви седишта, кои со своите многубројни функции обезбедуваат уште повеќе комфор. Меѓу другото, ќе уживате во предностите на електрично прилагодливите лумбални потпори. Седиштата на Аrteon Elegance, се опремени со активна климатизација со непречена вентилација која влијае на температурата на патниците. Специјално обликуваните отвори за воздух рамномерно ја распоредуваат топлината која на долги патувања овозможува одличен комфор. Седиштата со 12 опции за масажа (Elegance), 14 опции (R-Line), овозможуваат пријатно чувство при возењето.

Опционално достапните Ergo Comfort седишта имаат одлична ергономија, дизајнирана според природниот начин на седење на патниците.

Затвори