Arteon: Осветлување

 

Иновативната моќ на новиот Arteon, ги прикажува своите опции за опрема за осветлување. Стандардната опрема вклучува и целосни LED фарови со дневни светла, а опционално достапнa е масивната хромирана декоративната лајсна во долниот дел на браниците и праговите.

Возилото опционално може да биде опремено со систем за аголно осветлување. Во комбинација со систем за навигација, кој исто така е достапен опционално, може да се постигне временско зголемување до две секунди во споредба со динамичните светла за свиоци, врз основа на аголот на управување и навигациските податоци.

Исто така достапен како опција е динамичкиот систем за контрола "Dynamic Light Assist", кој овозможува возење на долги релации при брзина од 60 км/ч без да се заслепи сообраќајниот сообраќај или возила пред Arteon. 

Затвори