Телефонија

Побезбедно телефонирате со двете раце на управувачот.

Не пропуштајте повеќе повици и останете концентрирани на сообраќајот. За удобно телефонирање за време на возењето, се грижат опционалните телефонски интерфејси. Тие нудат особено висок квалитет на говорот: благодарение на дигиталниот процесор на говор, висококвалитетниот микрофон на внатрешната страна на покривот и звучникот на возилото. Приемот со поврзувањето со надворешната антена е оптимален дури и при критична мрежна покриеност. Со помош на Bluetooth врска, може да репродуцирате музика од Вашиот паметен телефон на музичкиот систем на Arteon.

Во изведбата "Comfort", Вашиот мобилен телефон се поврзува со надворешната антена преку индукциска врска со антената во средишната конзола. Таму мобилниот телефон е добро подигнат и ќе заштедите на купување дополнителен држач за мобилен телефон.

Во варијантата "Premium", телефонските разговори што сте ги започнале вон автомобилот, може да ги пренесете на уредот за разговор со слободни раце преку Bluetooth®, под услов Вашиот паметен телефон да поддржува Bluetooth® и да има remote SIM Access профил (rSAP). Или, може да ставите дополнителна SIM-картичка со тарифа за податоци во отворот на Вашиот Infotainment систем и потоа интегрираниот WLAN-Hotspot Ви дозволува Вам и Вашите сопатници да користите интернет додека патувате.

Затвори
За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Затвори мени

Динамика и дизајн во врвна форма. Arteon.

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team