Возење

Во сериската опрема на пр. спаѓа автоматското регулирање на растојанието ACC заедно со системот за набљудување на околината "Front Assist" со City функција за итно сопирање и препознавање пешаци и адаптивниот уред за регулирање на брзината. Тој во рамки на границите на системот, може да Ве предупреди за ситуации во коишто има критично растојание и да помогне да го скратите патот потребен за сопирање. Со помош на навигациски податоци, системот може предвид да ги земе и ограничувањата на брзината и текот на кривините.

Важен составен дел на "Front Assist" е препознавањето пешаци: систем којшто во рамките на неговите граници може да препознае кога пешак ненадејно ќе стапне на коловозот. Вие за тоа добивате предупредување со акустичен и визуелен сигнал. Ако не сопрете, интервално сопирање Ви напомнува дека има критично растојание. Ако Вашата реакција изостане, системот во рамки на неговите граници врши итно сопирање.

Затвори
За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Затвори мени

Динамика и дизајн во врвна форма. Arteon.

 
Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team