VW GOLF GTE: МЕНУВАЧ СО ДВОЈНА СПОЈКА DSG 

Кај хибридниот погон на Golf GTE работи менувач со двојна спојка со специјална трократна спојка, за јачината на двата мотора да се пренесе врз предната оска. Две погонски осовини се поврзани со TSI- и E-моторот, така што брзо и непречено се врши префрлување во повисок или понизок степен. Третата спојка го активира електромоторот и се грижи за тоа, да има константен преден погон без попречувања. 

Затвори