VW GOLF GTE: ТЕЛЕФОНИЈА 

Повеќе нема да пропуштите ниту еден разговор, а сепак ќе останете сконцентрирани на сообраќајот. За удобно телефонирање за време на возењето се грижат опционалните интерфејси за телефон. Тие нудат особено висок квалитет на говор: благодарение на дигиталниот процесор за говорење, висококвалитетниот микрофон во внатрешниот дел од покривот и сопствените звучници на возилото. Со поврзувањето на надворешната антена, приемот е оптимален дури и во критична мрежна покриеност.

Во изведбата Comfort, Вашиот мобилен телефон се поврзува со надворешната антена преку индуктивно поврзување на антената во средишната конзола. Таму мобилниот телефон е добро подигнат, а Вие заштедувате на купување дополнителен држач за мобилен телефон.

 

Во варијантата Premium можете и надвор од автомобилот да ги префрлите започнатите разговори на уредот за разговор со слободни раце преку Bluetooth - предуслов за тоа, Вашиот паметен телефон да е компатибилен за Bluetooth® и да поседува remote SIM Access Profile (rSAP). Ракувањето се врши преку говорно користење, со помош на повеќефункцискиот управувач или преку Infotainment системот. Алтернативно, можете да ставите и дополнителна SIM-картичка со тарифа за податоци во влезот на Вашиот Infotainment систем.

 

Noch mehr Infos zur Mobiltelefonie von Volkswagen

Со приемот на податочни пакети од интернет, зависно од Вашата актуелна мобилна тарифа, а особено при користење во странство можат да настанат дополнителни трошоци (на пр. такси за роаминг). Volkswagen Додатоци Ви препорачува договор за паушална тарифа со Вашиот мобилен оператор.

Затвори