VW Golf: Систем за помош при паркирање "Park Assist"*

На опционалниот систем за помош при паркирање "Park Assist" потребно му е растојание за маневрирање од само 80 cm и тој ќе го маневрира Вашиот Golf во празното место. А празното место може дури и да го препознае - при поминување покрај него со максимална брзина од 40 km/h. Но не се помага само при странично влегување во место за паркирање наназад, туку исто така и при паркирање нанапред во попречни и надолжни места за паркирање - на пример во подземна гаража, каде најчесто нема многу место.

Вие ракувате со куплунгот, гаста и сопирачката а системот за помош управува за Вас по идеалната линија во местото за паркирање - и исто така и при излегување од надолжни места за паркирање. Во секое време можете да ја усогласите односно деактивирате помошта во управувањето со фаќање на управувачот, излегување од степенот или со притискање на прекинувачот на Park Assist.

Затвори
Мени
Затвори мени

Разноврсен како ниту еден друг автомобил. Golf.

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team