Ви ја олеснува комуникацијата.

Телефонија

Повеќе не пропуштајте разговори и покрај тоа останете фокусирани на сообраќајот. За удобно телефонирање за време на возењето се грижат два опционални телефонски интерфејси. Ти нудат особено висок квалитет на говор: благодарение на дигиталниот процесор на говор, висококвалитетниот микрофон во внатрешниот дел од покривот и сопствените звучници на возилото. Со поврзувањето на надворешната антена, приемот е оптимален и при критична мрежна покриеност.

Во изведбата "Comfort" мобилниот телефон се поврзува со надворешната антена преку индуктивно, т.е. безжично поврзување на антена во преградата. Со тоа повеќе не е потребно купување на соодветни футроли за мобилен телефон. Покрај тоа, во варијантата "Premium" телефонските разговори кои се започнати надвор од возилото може да се пренесат преку Bluetooth на уредот за разговор со слободни раце, додека телефонот останува во чантата. Ракувањето се врши преку говорно управување, со помош на повеќефункцискиот управувач или преку Infotainment системот. Сосема едноставно - и како што посакувате.

Затвори
Мени
Затвори мени

Разноврсен како ниту еден друг автомобил. Golf.

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team