VW Golf: ergoActive седиште 

Со опционалното ergoActive седиште со 14 насоки на поставување, исто така се одлучувате и за поспортска и покомфорна опрема за седишта. Седиштето на возачот со основна цврста структура прилагодена на `рбетниот столб, може да се загрева и рачно да се поставува по висина. Дополнително, длабочината на седиштето и наваленоста на потпирачот можат индивидуално да варираат. Електричниот потпирач за `рбетниот столб со функција за масажа Ви нудиа релаксираност и опуштање. ЕrgoActive седиштето за возачот може да придонесе како за избегнување на проблеми со грбот, така и за зголемен комфор при возењето. За таа цел, уште на 8-ми декември 2011 истото е одликувано со независниот жиг за квалитет "Проверено & препорачано" на акцијата Здрав грб регистрирано друштво, со кое се означуваат производите препорачани за грб.

Затвори