Нула емисии на штетни гасови со допир на копче.

E-Mode.

Passat GTE (потрошувачка на гориво во l / 100 km: комбинирано 1,8 - 1,7; потрошувачка на енергија во kWh / 100 km: комбинирана 13,9 - 13,4; емисија на CO2 комбинирана во g / km: 40 - 38, класа на ефикасност : A +) 1 започнува автоматски во електричното работење, E-режимот; доколку батеријата е доволно наполнета и надворешните температури не се премногу ниски. Високонапонската батерија со високи перформанси со литиум-јон, му обезбедува енергија на вашето возило и ви овозможува околу 70 километри (NEDC) чисто електрично возење во новиот, практичен WLTP циклус до 55 км (салон: 57 км). На овој начин вие сте удобно во градот и во станбени области, без да предизвикате бучава и емисии. Е-режимот сигурно дозволува поголема брзина: до 225 км на час брзо, Passat GTE на автопатот - со максимален вртежен момент од 400 nm.

Постојат три начина за полнење на батеријата: стандарден кабел за полнење 2,3 kW наизменична струја, изборен кабел од 3,6 kW што значително го скратува времето за полнење и ѕиден приклучок.

 

1. Ризиците, потрошувачката на гориво и бројките за емисија се предвидувања за вредностите.

 

Затвори