Забележлива агилност.

GTE-Mode.

Со притискање на копчето GTE, доживувате нешто сосема поинакво: со вртежен момент од 400 Nm, неговата максимална моќност од 160kW (218 кс) целосно се ослободува и со тоа возилото добива спортски перформанси. Таканаречениот "Boost" значи комбинирана работа на електричниот и бензинскиот TSI мотор. Во режимот GTE, сè е насочено кон перформансите, што веднаш го чувствувате на педалата за гас и на попрецизниот управувач.

 

Passat GTE

  • комбинирана потрошувачка на гориво во литри на 100 km: 1,8 - 1,7
  • потрошувачка на енергија во kWh на 100 km: комбинирано 13,9 - 13,4
  • емисии на СО2 комбинирани во g на km: 40 - 38,
  • класа на ефикасност: A +
Затвори