Свежа енергија секој ден.

Полнење.

Полнењето е полесно од промена на сијалица. Батеријата на електричниот мотор може да се снабдува со струја во домашни услови на прекинувач од 220 волти, или пак на станиците за јавно полнење. Целосното полнење на литиум-јонската батерија, трае околу 6 часа и 15 минути. Доколку користите станица за јавно полнење со повисок капацитет, или wallbox полнач, полнењето е можно во рок од четири часа.

Passat GTE

  • комбинирана потрошувачка на гориво во литри на 100 km: 1,8 - 1,7;
  • потрошувачка на енергија во kWh на 100 km: комбинирана 13,9 - 13,4;
  • емисија на CO2 комбинирана во g на km: 40 - 38,
  • класа на ефикасност : A+
Затвори