Ефикасна соработка.

Plug-in-Hybrid.

Возењето во вашиот Passat GTE започува во локален е-mode без емисија и без звук, во кој работи само електричниот мотор. Благодарение на линеарното забрзување, инстантно достапен е вртежен момент од 400 Nm. Со активирање на GTE режимот на стартот, се активира бензинскиот TSI мотор и забрзува од 0 - 100 км на час за само 7,6 секунди.

Со достигнување на брзина од 140 км на час, бензинскиот TSI мотор работи во комбинација со електричниот мотор и вашиот Passat GTE почнува да работи во хибриден режим. На овој начин, Passat GTE ќе ја достигне својата максимална брзина од 225 км на час.

Активирајте го режимот GTE преку соодветното копче за да ја добиете концентрираната моќ на двата погони кои заедно испорачуваат 160 kW (218 кс) максимален вртежен момент од 400 Nm, и можноста за "boost".

Уживајте во сите придобивки на е-мобилноста без компромис.

Passat GTE

  • комбинирана потрошувачка на гориво во литри на 100 km: 1,8 - 1,7
  • потрошувачка на енергија во kWh на 100 km: комбинирано 13,9 - 13,4
  • емисии на СО2 комбинирани во g на km: 40 - 38,
  • класа на ефикасност: A +
Затвори