Тука за Вас. Со безбедност.

Систем за итни повици eCall.

Системот за итни повици eCall Ви помага во итни случаи. Во итни ситуации, помошта се повикува автоматски или рачно со притиснување копче. Ако Вашиот Volkswagen регистрира незгода, eCall самостојно воспоставува врска со локалниот службеник во службата за итни случаи (PSAP) и ги проследува важните информации, утврдени во рамки на границите на системот (на пр. точна локација и информации за возилото) за да обезбеди брза медицинска помош. Системот за итни повици eCall секогаш Ве информира за актуелниот статус на воспоставениот итен повик.

Затвори
Мени
Затвори мени

Новиот T-Cross

  1. 1.

    Прикажаните возила се со вклучена дополнителна опрема. Gehe zurück

Новиот T-Cross

  1. 1.

    Прикажаните возила се со вклучена дополнителна опрема. Gehe zurück

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team