Вака Вашиот T-Cross Ви помага при менување на коловозната лента и излегување од паркинг-место.

За време на возењето, "Blind-Spot" сензорот преку LED диоди во конкретниот надворешен ретровизор може да Ве предупреди за возила во мртвиот агол.* При излегување од паркинг-место наназад, интегрираниот систем за помош при излегување од паркинг-место го надгледува делот зад Вашето возило и Ве предупредува за препознаениот сообраќај што попречно се движи.*

 

\*Во рамки на границите на системот\

Држете го сообраќајот на растојание.

Автоматското регулирање на растојанието ACC по желба Ви помага да ги одржувате претходно од Ваша страна избраната максимална брзина* како и исто од Ваша страна поставеното растојание до возилото пред Вас.**

 

\* До најмногу 210 km/h.\

\** Во рамки на границите на системот.\

Гледајте подобро без да мора да ракувате со долгото светло.

Опционалното регулирање на долгото светло "Light Assist" преку камера вградена зад предното стакло може да ги препознае возилата што доаѓаат отспротива и возилата пред Вас и автоматски да менува помеѓу соборено и долго светло.*

Со овој систем не само што се намалува оптоварувањето на возачот, туку значително се подобрува времето на вклучување на долгото светло и со тоа се овозможува подобра прегледност. Резултат од тоа е поголем комфор при ноќни патувања.

 

\* Во рамки на границите на системот.\

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори

Новиот T-Cross

  1. 1.

    Прикажаните возила се со вклучена дополнителна опрема. Gehe zurück

Новиот T-Cross

  1. 1.

    Прикажаните возила се со вклучена дополнителна опрема. Gehe zurück

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team