Повеќе не возете без интернет.

Connectivity.

Интернетот во автомобилот кај Volkswagen се вика Car-Net. Во него има услуги, практични услуги и апликации за помош. Пакетот на услуги Car-Net "Guide & Inform"¹ по желба Ви стои на располагање заедно со Infotainment системот "Discover Media". Со поврзување на интернет можете да користите податоци, чија актуелност тешко може да се надмине. Доколку на пример некаде се создаде или се разреши застој, тоа ќе го дознаете онлајн во најскоро време. Особено комфорно: Вашата рута соодветно автоматски се приспособува. Оставете Car-Net да пребарува можности за застанување и со онлајн пребарувањето на посебни цели откријте многубројни атрактивни ресторани. Можете брзо да пронајдете и други посебни цели кои Ви се интересни. Без разлика дали хотел, бензинска станица или ново отворено кино: Податоците од интернет се грижат за такви возбудливи и корисни откритија.

Опционалниот Car-Net App-Connect Ви овозможува Вашиот паметен телефон удобно да го поврзете со опционалниот радиосистем "Composition Media" (сериски кај Sport) или со навигацискиот систем "Discover Media" кој можете да го добиете по желба. На тој начин ќе ракувате со избраните апликации од Вашиот мобилен телефон со помош на екранот на допир. Сепак предноста не е само во едноставното ракување: Голем број на апликации можат да обработуваат информации кои се ставени на располагање од возилото за да Ви се понудат дополнителни корисни и забавни функционалности. Volkswagen исто нуди три интерфејси за поврзување на паметни телефони со многу можности: MirrorLink®, Android Auto™ на Google и Apple CarPlay™. На www.webspecial.volkswagen.de/infotainment/de/de/mobilephone.html можете да проверите со кои наведени технологии е компатибилен Вашиот мобилен телефон. Ве молиме исто така имајте во предвид, дека повеќето апликации не се нудат за сите три технологии и дека достапноста на тие технологии во зависност од земјата може да биде различна.

Кога е следниот сервис? Колку е наполнет резервоарот за гориво? Доколку возилото го користат повеќе лица, добро е да се знае дека за таквите прашања по желба може да добие одговор едноставно онлајн. Благодарение на опционалните услуги Car-Net "Security & Service"² (сериски кај Sport) на располагање Ви стојат многу релевантни податоци за возилото во Car-Net порталот или Car-Net апликацијата. Сепак технологијата може да биде исто така корисна и за време на возењето: Доколку системот во рамките на неговите граници регистрира незгода, автоматски се воспоставува контакт со централата за итни повици на Volkswagen. Се разбира, пријавувањето на итен случај можете да го извршите и рачно, со притискање на копче. Со оваа услуга за итен повик е можно, во зависност од ситуацијата, да се алармира за помош на лице место.

Die Nutzung der mobilen Online-Dienste Car-Net "Guide & Inform" ist nur mit der optionalen Ausstattung "Discover Media" möglich. Zusätzlich benötigen Sie ein mobiles Endgerät (zum Beispiel Smartphone), das die Fähigkeit besitzt, als mobiler WLAN-Hotspot zu agieren. Alternativ kann der optionale CarStick und eine separate SIM-Karte mit Datenoption genutzt werden. Die Car-Net "Guide & Inform"-Dienste sind nur mit einem bestehenden oder separat abzuschließenden Mobilfunkvertrag zwischen Ihnen und Ihrem Mobilfunk-Provider und nur innerhalb der Abdeckung des jeweiligen Mobilfunknetzes verfügbar. Durch den Empfang von Datenpaketen aus dem Internet können, abhängig von Ihrem jeweiligen Mobilfunktarif und insbesondere beim Betrieb im Ausland, zusätzliche Kosten (zum Beispiel Roaming-Gebühren) entstehen. Aufgrund des im Rahmen der Nutzung der Car-Net "Guide & Inform"-Dienste anfallenden Datenvolumens wird die Vereinbarung einer Daten-Flatrate mit Ihrem Mobilfunk-Provider dringend empfohlen! Zur Nutzung von Car-Net "Guide & Inform" ist ein separater Vertrag mit der Volkswagen AG abzuschließen. Der Kunde hat nach Übergabe des Fahrzeugs 90 Tage Zeit, um das Fahrzeug unter www.volkswagen.com/car-net zu registrieren. Die Verfügbarkeit der Car-Net "Guide & Inform"-Dienste kann länderabhängig unterschiedlich ausfallen. Diese Dienste stehen für die jeweils vereinbarte Vertragslaufzeit zur Verfügung und können inhaltlichen Änderungen unterliegen. Nähere Informationen zu Car-Net "Guide & Inform" erhalten Sie unter www.volkswagen.com/car-net und bei Ihrem Volkswagen Partner, Informationen zu Mobilfunk-Tarifbedingungen bei Ihrem Mobilfunkanbieter.

Zur Nutzung von Car-Net Security & Service ist ein separater Vertrag mit der Volkswagen AG online abzuschließen. Um die Dienste mit der vollen Laufzeit nutzen zu können, hat der Kunde nach Übergabe des Fahrzeugs 90 Tage Zeit, um das Fahrzeug unter www.volkswagen.com/car-net zu registrieren. Der Dienst Notruf-Service ist bereits ab Auslieferung ohne Registrierung aktiviert. Die Verfügbarkeit der Car-Net Dienste kann länderabhängig unterschiedlich ausfallen. Diese Dienste stehen für die jeweils vereinbarte Vertragslaufzeit zur Verfügung und können während der Vertragslaufzeit inhaltlichen Änderungen unterliegen. Zur Nutzung der kostenfreien Car-Net App wird ein Smartphone mit iOS oder Android Betriebssystem und eine SIM-Karte mit Datenoption mit einem bestehenden oder separat abzuschließenden Mobilfunkvertrag zwischen Ihnen und Ihrem Mobilfunkprovider benötigt. Durch den Versand oder Empfang von Datenpaketen über das Internet können, abhängig von Ihrem jeweiligen Mobilfunktarif und insbesondere beim Betrieb im Ausland, zusätzliche Kosten (z.B. Roaming-Gebühren) entstehen. Nähere Informationen zu Car-Net Security & Service erhalten Sie unter www.volkswagen.com/car-net und bei Ihrem Volkswagen Partner; Informationen zu Mobilfunk-Tarifbedingungen bei Ihrem Mobilfunkanbieter.

Затвори
Мени
Затвори мени

Самоуверен. Од почеток. Новиот T-Roc.

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team