Освојте ја улицата. И слободното место за паркирање.

Park Assist и помош при паркирање.

Во новиот T-Roc паркирањето е детска игра. Опционалната помош при паркирање го олеснува паркирањето во непрегледни места за паркирање (сериски од Design). Тоа го овозможуваат сензорите во предниот и задниот дел на возилото. На тој начин, во рамките на границите на системот можете да бидете предупредени за препреки со акустични сигнали и графички приказ на дисплејот на Infotainment таблата.

Дополнителна функција на помошта при паркирање е индиректната функција за маневрирање и сопирање. При возење наназад до 10 km/h системот може со вонредно сопирање да избегне судир или да ги намали неговите последици. Функцијата за маневрирање и сопирање можете исто така да ја активирате и при возење нанапред со притискање на копче. Така при препрека пред возилото може исто така автоматски да се сопира, доколку не реагирате на акустичните предупредувања на помошта при паркирање.

Системот за помош во управување при паркирање "Park Assist" кој може да се добие по желба, може да помогне веќе при пребарувањето на место за паркирање. При поминување тој ги мери двете страни на улицата и за Вас го наоѓа вистинското место за паркирање. "Park Assist" автоматски управува во надолжни и попречни места за паркирање и во рамките на границите на системот возилото самостојно го управува во тесен простор за паркирање - и повторно при излегување од истото. Вие го преземате додавањето гас, притискањето на куплунгот и сопирачката.

Затвори
Мени
Затвори мени

Самоуверен. Од почеток. Новиот T-Roc.

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team