T-Roc го овозможува тоа за Вас.

Релаксирано возење.

Монотони траси, коловозни ленти кои се стеснуваат и тесни земјени патишта - патувањето со автомобил може сосема да ја намали концентрацијата. За среќа T-Roc е сериски опремен со системот за помош при одржување на коловозна лента "Lane Assist". Тој може да придонесе¹, да се избегнат незгоди поради намалена концентрација. Затоа што "Lane Assist" иницира коригирачка интервенција во управување, доколку системот регистрира дека имате намера да отстапите од коловозната лента.

Покрај тоа, значително со помалку стрес ќе возите со опционалното автоматско регулирање на растојанието ACC (сериски од Design). Тоа го надгледува сообраќајот пред Вас и одржува растојание¹ - при брзини до 210 km/h.

Систејмот за помош при застој² по желба е достапен за мотори со менувач со двојна спојка DSG и помага при густ сообраќај. Со тоа T-Roc при брзина од 0 до 60 km/h го следи возилото пред него и самостојно управува со гаста и сопирачката¹. Притоа возилото исто така се задржува во коловозната лента.

Со "Emergency Assist"² по желба Ви се нуди систем, кој може да го преземе делумното управување со возилото во медицински итен случај. Тој е активен, доколку возачот не управува, не сопира и не забрзува. Доколку се препознае таква ситуација од системот, "Emergency Assist" - по предупредувања меѓу другото со тресење на сопирачката и педалите во сопствената лента - T-Roc контролирано го носи до состојба на мирување.

Im Rahmen der Grenzen des Systems.

Setzt zu einem späteren Zeitpunkt ein.

Затвори
Мени
Затвори мени

Самоуверен. Од почеток. Новиот T-Roc.

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team