Најдобро возите со растојание.

ACC со Front Assist

Автоматското регулирање на растојанието ACC со предвидливо регулирање на брзината може да Ви помогне да ја одржите константна максималната брзина1 која претходно сте ја поставиле, како и комфорното растојание до возилото пред Вас кое може да се постави.2 Предвидливото регулирање на брзината ги проширува овие функции со помош за брзина и помош на кривини. Со тоа што се преземаат официјалните ограничувања на брзината, системот за помош може да помогне да се избегнат пречекорувања на брзината.2 Покрај тоа, системот врз основа на податоците за трасата од навигацијата ја приспособува сопствената брзина на возилото на кривини, крстосници (свртувања), и кружни текови.2 На тој начин се зголемува Вашиот комфор за време на возењето и се намалува потрошувачката на гориво.

Ограничувачот на брзина помага возачот да не ја пречекори максималната брзина која претходно ја поставил2.

Bis max. 250 km/h.

Im Rahmen der Grenzen des Systems.//1//

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори
Start Video

Достапен во салоните на Volkswagen. Новиот Touareg.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team