Со централата за прекинувачи ракувајте без прекинувач.

Innovision кокпит

За првпат во Volkswagen има дигитална инструментна табла, таканаречениот Digital Cockpit, заедно со екранот на Infotainment системот зад заоблено стакло ("заоблен дисплеј"): Innovision кокпитот кој е ориентиран кон возачот. Со можноста за управување преку допир, говор и гестови се постигнува максимална едноставност на ракување, без механички прекинувачи, регулатори и копчиња. Огромната површина на екранот се користи за приказ на многу функции во атрактивни слики и анимации. Почетниот екран можете самостојно да го уредите со фотографии и претпочитани функции. Некои прикази можете да ги зголемите со зумиран приказ, што не е можно кај вообичаените тахографи и екрани.

 

Подетално, Innovision кокпитот е составен од Digital Cockpit, Infotainment системот "Discover Premium", телефонскиот интерфејс "Business" со индуктивна функција за полнење за паметни телефони со 4 приклучоци за USB. Вградена е Car-Net апликацијата App-Connect, со која апликациите од паметниот телефон можете да ги пренесете на големиот екран на допир. Поддржани се сите три важни системи: MirrorLink®, Apple CarPlay™ и Android Auto™. Покрај тоа, Вашите сопатници за време на патувањето може да го одредуваат Infotainment преку таблет или паметен телефон. Така на пример благодарение на "Volkswagen Media Control" е можно да се одредува музичката програма од задното седиште или далечински да се управува навигацискиот систем од седиштето на совозачот. За полнење на мобилните уреди и за пренос на податоци на располагање стојат два отвори за USB напред и во задниот дел.

За првпат во Volkswagen има дигитална инструментна табла, таканаречениот Digital Cockpit, заедно со екранот на Infotainment системот зад заоблено стакло ("заоблен дисплеј"): Innovision кокпитот кој е ориентиран кон возачот. Со можноста за управување преку допир, говор и гестови се постигнува максимална едноставност на ракување, без механички прекинувачи, регулатори и копчиња. Огромната површина на екранот се користи за приказ на многу функции во атрактивни слики и анимации. Почетниот екран можете самостојно да го уредите со фотографии и претпочитани функции. Некои прикази можете да ги зголемите со зумиран приказ, што не е можно кај вообичаените тахографи и екрани.

Подетално, Innovision кокпитот е составен од Digital Cockpit, Infotainment системот "Discover Premium", телефонскиот интерфејс "Business" со индуктивна функција за полнење за паметни телефони со 4 приклучоци за USB. Вградена е Car-Net апликацијата App-Connect, со која апликациите од паметниот телефон можете да ги пренесете на големиот екран на допир. Поддржани се сите три важни системи: MirrorLink®, Apple CarPlay™ и Android Auto™. Покрај тоа, Вашите сопатници за време на патувањето може да го одредуваат Infotainment преку таблет или паметен телефон. Така на пример благодарение на "Volkswagen Media Control" е можно да се одредува музичката програма од задното седиште или далечински да се управува навигацискиот систем од седиштето на совозачот. За полнење на мобилните уреди и за пренос на податоци на располагање стојат два отвори за USB напред и во задниот дел.

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори
Start Video

Достапен во салоните на Volkswagen. Новиот Touareg.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team