Затоа што секој има различна осетливост на температура.

Клима­уред

Во Touareg владее пријатна клима благодарение на "Climatronic" со регулирање на температурата со 2 зони односно оптимално со 4 зони. Возачот и совозачот, како опционално и патниците во задниот дел од возилото ги регулираат поставувањата за нивната климатска зона независно едни од други. Покрај тоа, оние кои имаат алергија на поленов прав може да се радуваат, бидејќи филтерот за алергени го чисти од полен свежиот воздух кој влегува.

Клима-уредот ги спречува непријатните мириси, со тоа што автоматски префрлува на циркулирачки воздух, доколку возачот го активира чистењето на стаклата или постави степен за возење наназад. А со регулирањето на бројот на вртежи на вентилаторот во зависност од брзината, ќе биде тивок и при бавно возење.

Затвори
Мени
Затвори мени
Затвори
Start Video

Достапен во салоните на Volkswagen. Новиот Touareg.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team