Volkswagen инвестира во иднината

2018-12-07

Групацијата Volkswagen инвестира во својата иднина.

Во текот на следните пет години до крајот на 2023 година, компанијата ќе инвестира речиси 44 милијарди евра за идните прашања за е-мобилност, автономнo возење, нови решенија за мобилност и дигитализација во своите возила.

"Една од целите на стратегијата на Групацијата Volkswagen е да се забрза темпото на иновациите. Ние ги фокусираме нашите инвестиции на идните полиња на мобилност и систематско спроведување на нашата стратегија ", рече Херберт Диес, извршен директор на Volkswagen Aktiengesellschaft, по редовниот состанок на Надзорниот одбор.