VW PASSAT ALLTRACK: СИСТЕМ ЗА ПОМОШ ВО УПРАВУВАЊЕ ПРИ МАНЕВРИРАЊЕ СО ПРИКОЛКА "TRAILER ASSIST"

Маневрирањето со приколка за оние кои немаат искуство може да биде вистински тест за трпение, затоа што композицијата не реагира секогаш како што можеби очекуваме: понекогаш предложениот пат изгледа наопаку. Одлучувачки за прецизно возење наназад е аголот на управување: опционалниот систем за помош во управување при маневрирање со приколка "Trailer Assist" го презема управувањето за Вас. Поставете степен за возење наназад, притиснете го копчето за помош при паркирање и со помош на прекинувачот за поставување на ретровизорите поставете ја насоката во која треба да се придвижи приколката. Вашиот Volkswagen сега управува автоматски, додека понатаму за менувањето степени, забрзувањето и сопирањето сте одговорни Вие. Значи во секое време ја задржувате контролата.

Затвори