VW PASSAT ALLTRACK: START-STOPP СИСТЕМ

Серискиот Start-Stopp систем кога возилото е во мирување автоматски го исклучува моторот, тој работи ако навистина е потребно. Штом ќе го тргнете стапалото од куплунгот, моторот се гасне. Ако го притиснете куплунгот, тој повторно стартува. Од тогаш почнува добивањето на повратната енергија од сопирање. Со овој принцип при сопирање или движење по инерција на возилото, слободната енергија со рекуперација од генераторот се претвора во електрична енергија. Оваа енергија се зачувува во батеријата и се користи за забрзување. Start-Stopp системот и добивањето на повратната енергија од сопирање, две технологии кои ви заштедуваат енергија, гориво и пари - и јасно Ве носат напред.

Затвори