VW PASSAT VARIANT: EMERGENCY ASSIST 

Опционалниот Emergency Assist го презема делумното управување на возилото, кога системот за помош при одржување на лента "Lane Assist" не утврдува интервенција во управување од страна на возачот и покрај предупредување нема реакција. Тогаш системот се обидува со притисок на сопирачките, предупредувачки тонови и предупредувачко трепкање и нишање во сопствената лента да го реактивира возачот, како и да ги предупреди сопатниците и другите учесници во сообраќајот. Ако сè уште нема преземање на управувањето на возилото, Passat контролирано се носи до состојба на мирување. На тој начин може да се избегне незгода во рамките на системските граници.

Emergency Assist се добива заедно со безбедносниот пакет за Passat Variant Highline со менувач со двојна спојка DSG.

 

Затвори