VW PASSAT VARIANT: КЛИМА УРЕД "CLIMATRONIC" 

Клима уредот "Climatronic" со регулирање на температурата на три зони им овозможува како на возачот и совозачот, така и на патниците на задните седишта, да ја поставуваат посакуваната температура независно едни од други. По желба можете да ги добиете и дополнителните контролни елементи назад, за Вашите сопатници да ја регулираат топлината, доводот и поделбата на воздух. Индиректниот режим на вентилација напред придонесува за големо струење на воздухот. Ако се постави степен за возење наназад или се активира чистењето на стаклата, Climatronic автоматски префрла на режим на затворена циркулација. Мирисот однадвор со тоа се избегнува. Во Passat Variant уживајте во овој сериски комфор, за другите варијанти на опреми "Cliamtronic" можете да го нарачате по желба.

Затвори