Ви овозможува прецизно да ги видите информациите кои Ви се потребни.

Активен информативен дисплеј

Со новиот опционен Активен информативен дисплеј, можете да уживате во придобивките од кластерот на инструменти со дисплеј во боја со висока резолуција од 26 см (10,25 инчи) со TFT екран во боја. Освен поголема густина на пиксели, поинтензивни бои и осветленост и поголем контраст, Ви нуди и можност за избор на различни прегледи. Ви овозможува многу конкретно да избирате приказ на дополнителни содржини како што се тахометар, брзинометар и километражник на кластерот со инструменти.

Едноставно одберете што сакате да гледате користејќи го мултифункционалниот управувач и Инфозабавниот систем: во зависност од Вашите потреби, можеби ќе сакате приказ на детални податоци за возењето или приказ на картата за навигација на целиот екран или визуелната застапеност на системите за помош на возачот. Наместо докажаниот цевчест дисплеј, на целиот екран може да се прикажат и информациите за песната која моментално се репродуцира од вашиот MP3 плеер или контактот со кој во моментот зборувате на телефон. Или можеби сте се одлучите за комбинација од, на пример, навигациска мапа и медиумски екран.

Можете да конфигурирате и зачувате до три прегледи преку Инфозабавниот систем и потоа да ги одберете со притискање на едно копче на мултифункционалниот управувач. Традиционалниот профил Ви е исто така достапен, кој, како и обично, го менува мултифункционалниот дисплеј наизменично помеѓу брзината и вртежите во минута.

Затвори