Секогаш на вистинскиот пат со одлична разонода.

Guide & Inform на Авто-мрежата

Авто-мрежа: Во Фолксваген, ова го нарекуваме да имате интернет во автомобил. Авто-мрежа нуди низа практични услуги и корисни апликации. Пакетот со услуги "Guide & Inform" на Авто-мрежата Ви е достапен со опционата навигациска функција "Discover Media". Поврзувајќи се на интернет значи дека можете да ги користите најновите достапни информации. На пример, можете да дознаете речиси во реално време секогаш кога се формира или расчистува сообраќајниот метеж. Дури и попрактично, маршрутата ќе се прилагоди автоматски.

Дозволете Авто-мрежата да пребарува места за запирање и откријте широк спектар атрактивни ресторани со онлајн пребарувањето POI. Можете брзо да најдете и други точки од интерес. Без разлика дали се работи за хотели, сервисни станици или дури и ново отворено кино, информациите на интернет се извор на возбудливи и корисни откритија.

Употребата на мобилните интернет услуги "Guide & Inform" на Авто-мрежата е можна само со опционата опрема "Discover Media". Исто така, потребен Ви е и мобилен уред (на пример, паметен телефон) кој може да дејствува како хотспот за безжичен LAN за мрежно поврзување. Алтернативно, може да се користи опционен CarStick и посебна SIM картичка со опција за податоци. Услугите од "Guide & Inform" на Авто-мрежата се достапни само во комбинација со постоечки договор за мобилна телефонија помеѓу Вас и Вашиот мобилен оператор, или со договор склучен посебно за оваа намена, и само има соодветна покриеност. Во зависност од тарифите за Вашиот мобилен телефон, примањето податоци од интернет може да подлежи дополнителни трошоци (на пример, роаминг трошоци), особено ако ја користите Авто-мрежата во странство. Поради количината на податоци потребни при користење на услугите "Guide & Inform" на Авто-мрежата, препорачуваме да регистрирате план за податоци со рамна стапка кај Вашиот мобилен оператор! Употребата на "Guide & Inform" на Авто-мрежата се регулира со посебен договор склучен со Volkswagen AG. По преземањето на возилото, клиентот има 90 дена да се регистрира на www.volkswagen.com/carnet. Достапноста на услугите ""Guide & Inform" на Авто-мрежата може да варира од земја до земја. Услугите се достапни додека трае склучениот договор и може да подлежат на измени. За повеќе информации за "Guide & Inform" на Авто-мрежата, посетете ја страницата www.volkswagen.com/carnet или контактирајте со Вашиот претставник за Volkswagen; Контактирајте со Вашиот мобилен оператор за информации за цени на мобилниот телефон.

Користете ги и апликациите во Вашиот Polo.

App-Connect на Авто-мрежа

Опциониот App-Connect на Авто-мрежата овозможува лесно поврзување на паметниот телефон со опциониот радио систем "Composition Media" или функцијата за навигација "Discover Media", која исто така е достапна како опција. На овој начин, можете да ги користите избраните апликации од мобилниот телефон на екранот на допир. Поедноставеното работење не е единствената придобивка - големиот број апликации може да обработуваат информации што се достапни од возилото, со цел да Ви овозможат дополнителни корисни и забавни функции.

Фолксваген нуди три интерфејси за поврзување паметни телефони со широк опсег на опции: MirrorLink®, Google's Android Auto ™ и Apple Car Play ™. Можете да проверите која од наведените технологии е компатибилна со Вашиот паметен телефон на www.volkswagen.de/mobiltelefon. Имајте предвид дека некои апликации не се достапни за секоја од трите опции и достапноста на технологијата може да варира од земја до земја. 

Затвори