Новиот Polo се приспособува на Вашиот стил на возење.

Избор на профил на возење

Во новиот Polo, сега можете индивидуално да го приспособите Вашиот стил на возење на ситуацијата со изборот на профил на возење. Изберете го саканиот начин на возење со едно притиснување на копче или со притискање на екранот на допир од Инфозабавниот систем. Возењето, управувањето и, со менувачот DSG со двоен куплунг преносните точки, се приспособуваат автоматски.

Режимот на возење ECO ви помага да возите поекономично. Се приспособуваат перформансите на моторот и се активира системот старт/стоп ако не е активиран. Се активира и оптимална контрола на системот за климатизација и термичкото управување. Ако се вози со менувачот DSG со двоен куплунг, тој избира претходни преносни точки и започнува со заштеда на енергија колку што е можно поскоро.

Ако едноставно сакате да уживате во стандардно возење, тогаш едноставно одберете го профилот на возење NORMAL. Изберете режим SPORT ако сакате да уживате во брзо движење или бидете ултра флексибилни со режимот INDIVIDUAL.

Затвори