Затвори мени

e-Remote. Функции околу е-возилото.

e-Remote. Функции околу е-возилото.

Car-Net „e-Remote“ ви нуди лесен пристап до најважните функции на вашиот e-модел или вашето хибридно возило од Volkswagen.

Услуги e-Remote

Полнење

Следете ги состојбите

Со услугата "Полнење" ја контролирате состојбата на наполнетост на акумулаторот и започнувањето или запирањето на полнењето. Многу едноставно од вашиот тросед. Со компјутер или паметен телефон во секое време имате преглед на сè.

 • Преглед на моменталната состојба на наполнетост
 • Приказ на преостанатиот опсег
 • Можно е дефинирање однесувањето на полнењето
 • Информира за статусот на приклучокот за напојување
Времиња на тргнување

Спремен, кога вие ќе бидете

Ги штеди батериите и вашата сметка за струја: Со услугата "Времиња на тргнување", можете да го оптимизирате полнењето и да одредите кога треба да се полни акумулаторот во вашиот Volkswagen.

 • Без непотребно полнење
 • Креирање на различни профили за полнење
 • Може лесно да се комбинира со други услуги (на пр. Климатизација)
 • Полн акумулатор кога сакате
Климатизација

Идеална клима во секое годишно време

Со услугата "Климатизација" сте сигурни дека имате пријатна температура во внатрешноста пред почетокот на патувањето. Лесно контролирајте го климатизерот преку вашиот компјутер или мобилен уред без да бидете во возилото.

 • Практична контрола на температурата
 • Удобно управување преку апликацијата и веб-порталот на We Connect
 • Прикажување на моменталната надворешна и посакуваната температура
 • Тргнете со идеална климатизација во секое време
Статус на возило

Бидете во тек

Нека ви се прикажуваат релевантни податоци за вашето возило прегледно - каде и да сте. Проверете го преостанатиот опсег, моменталната километража или кога треба да се полни акумулаторот со вашиот паметен телефон.

 • Податоците за возилото може да се повикаат удобно од каде било
 • Информира за километражата и преостанатиот опсег
 • Ја покажува состојбата на наполнетост на акумулаторот
Патни податоци

Оптимизирајте ја вашата потрошувачка

Преглед на сите лични патни податоци: Погледнете со колкава просечна брзина и времетраењето сте по пат или колку енергија трошите во просек и колку можете да заштедите.

 • Податоците за возилото може да се повикаат удобно од каде било
 • Приказ на просечното време на возење, брзината и растојанието
 • Приказ на потрошувачката на други електрични системи (како што се радио, климатизација или светло)
 • Ажурирање на податоците по секое патување
 • Помага при оптимизирање на сопствената потрошувачка
Паркинг позиција

Заштедете време и пат

Заборавивте каде го паркиравте вашиот Volkswagen? Со услугата "Паркинг позиција", еден допир на паметниот телефон е доволен за да ви покаже каде е вашиот автомобил. А по потреба и како најбрзо да стигнете дотаму.

 • Ја прикажува последната паркинг позиција
 • Практичен приказ преку апликација
 • Ја прикажува рутата до автомобилот
 • Поштедува од пребарувања што одземаат многу време
Врати и светла

Во секое време чувство на безбедност

Со услугата "Врати и светла" може лесно да проверите преку апликацијата дали вратите на вашиот Volkswagen се заклучени и дали е исклучено позиционото светло. Смирувачко чувство со еден поглед.

 • Покажува дали вратите се заклучени
 • Покажува дали е исклучено позиционото светло
 • Податоците може да се удобно повикаат преку апликацијата
 • Бидете безбедни во секое време и секаде
Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team