Затвори мени

Security & Service. Мобилна безбедност.

Security & Service. Мобилна безбедност.

Со Car-Net Security & Service вие сте побезбедни по пат- благодарение на Автоматското пријавување незгоди - и можете удобно да пристапите до податоците на возилото од каде било.

Услуги Security & Service Услуга за итен повик

Услуга за итен повик

Секогаш за вас тука. Со сигурност.

Со "Услугата за итен повик" ви се помага во случај на итност. Во случај на сериозни несреќи, на пример активирање на воздушното перниче, помошта се повикува автоматски. Доколку вашиот Volkswagen регистрира несреќа, услугата ќе воспостави врска со центарот за итни повици на Volkswagen и ќе пренесе важни информации до спасувачката служба. Исто така, имате можност рачно да повикате помош со едно притискање на копче.

 •  Испраќа релевантни податоци до центарот за итни повици на Volkswagen за да овозможи брза, лична грижа
 • Обезбедува лична поддршка се додека помошта не пристигне
 • Може да се користи во незгоди на други учесници во сообраќајот
 • Веќе е активна без регистрација од доставата на возилото

Услуги Security & Service Basic

Извештај за состојбата на возилото

Смирувачки е, кога автомобилот сам се проверува

Извештајот за состојбата на возилото дава информации за тековниот статус на возилото пред патување на пример. Ги наведува постојните предупредувања и сервиси што следуваат или се задоцнети. Освен тоа се прикажува и моменталната состојба на системите за помош на возачот. 

 • Креира автоматски извештаи по одредено време и по одредено реастојание
 • Испраќа известувања по е-пошта веднаш штом автоматски се генерира извештај за возило
 • Доколку се побара рачно извештај за возило, тој ќе се креира штом автомобилот "ќе се вклучи онлајн"
 • Покажува, на пример, информации за статусот на притисокот во гумите, нивоата на течности, степенот на абење на сопирачките и сервисните интервали
Закажување сервис

Нашиот сервис: совршено прилагоден на вас

За да ви помогнеме за максимално задоволство при возењето, вашиот Volkswagen помага да ги координирате вашите термини за сервисирање. Штом дојде редот за сервисирање, Volkswagen ќе ги испрати податоците до вашиот претпочитан сервисен партнер. Потоа ќе ве побараат од вашата центарот за сервис и лесно ќе може да закажете термин.

 •  Информира за претстојните потреби за сервисирања
 • Лесно може да се пребарува и да се избере сервисен партнер на Volkswagen на веб-порталот на We Connect
Повик за дефект

За да останете мобилни - без разлика што ќе се случи

Во случај на дефект, брзо доаѓаме на лице место. Со притискање на копчето можете да го активирате повикот за дефект во возилото и да ги испратите вашите податоци за позицијата и возилото во Центарот за повици на Volkswagen. Потоа наш вработен ќе ви помогне да ја идентификувате причината за дефектот или, доколку е потребно, ќе испрати мобилна служба кај вас, ако проблемот не се реши веднаш.

Автоматско пријавување незгоди

Оваа услуга доаѓа како повикана

Вашиот Volkswagen сега предвреме се грижи за да можете брзо да добиете помош. Веднаш штом неговиот сензор за судир ќе регистрира мала незгода, оваа услуга ви нуди поддршка. Ако услугата е активирана, вашето податоците за возилото ќе се испратат до центарот за итни повици на Volkswagen или службата за итни случаи на Volkswagen по вашата потврда. Лице за контакт ќе ја координира понатамошната постапка со вас преку гласовна врска.

 • Овозможува брза и професионална поддршка во случај на оштетување
 • И дава на службата за итни случаи на Volkswagen важни информации
 • На барање контактира партнер на Volkswagen
 • Овозможува итно активирање на "Услугата за итен повик" во итен случај

Услуги Security & Service Plus

Патни податоци

Оптимизирајте ја вашата потрошувачка

Преглед на многу лични патни податоци: Погледнете ја просечната брзина и времетраењето по пат со цел да ја оптимизирате сопствената потрошувачка.

 • Патните податоци може да се повикаат удобно од каде било
 • Приказ на просечното времетраење на возењето, брзината, поминатото растојание и просечната потрошувачка
 • Ажурирање на податоците по секое возење
Врати и светла

Во секое време чувство на безбедност

Со услугата "Врати и светла" може лесно да проверите преку апликацијата дали вратите на вашиот Volkswagen се заклучени и дали е исклучено позиционото светло. Смирувачко чувство со еден поглед.

 • Податоците се достапни преку апликацијата или преку веб-порталот на We Connect
Статус на возило

Бидете во тек

Нека ви се прикажуваат релевантни податоци за вашето возило прегледно - каде и да сте. Проверете го преостанатиот опсег или моменталната километража со вашиот паметен телефон.

 • Податоците за возилото може да се повикаат удобно од каде било
 • Информира за моменталната километража
 • Известува за преостанатиот опсег
 • Известува за следниот инспекциски сервис и промена на масло
Паркинг позиција

Заштедете време и пат

Заборавивте каде го паркиравте вашиот Volkswagen? Со услугата "Паркинг позиција", еден допир на паметниот телефон е доволен за да ви покаже каде е вашиот автомобил. А по потреба и како најбрзо да стигнете дотаму. 

 • Ја прикажува последната паркинг позиција
 • Практичен приказ преку апликација или преку веб-порталот на We Connect
 • Ја прикажува рутата до автомобилот
 • Споделете паркинг позиција со пријателите
Предупредување за подрачје

За да имате преглед на тоа што ви е важно

Со услугата "Предупредување за подрачје" секогаш имате преглед на сè. Бидете автоматски известени кога вашето возило влегува или излегува од одредени области во определено време од денот. Веб-порталот на We Connect може да утврдува, активира и деактивира до десет динамични периоди на валидност.

 • Опционално активира еднократни или периодични периоди на валидност
 • Користи избрани начини за известување за известувања ако правилото е прекршено
 • Во апликацијата може лесно да се постават предупредувања за подрачја 
Предупредување за брзина

Вие го одредувате темпото

Не дозволувајте ништо да ви го наруши мирот. Услугата "Предупредување за брзина" ви овозможува активирање на избраните ограничувања на брзината, според кои треба да се ориентира возачот на вашето возило. Ако се надмине одредената брзина, ќе бидете известени автоматски. 

 • Може лесно да се управува преку апликацијата или преку веб-порталот на We Connect
 • Опционално - активира еднократни или периодични периоди на валидност
 • Може да се деактивира за избрани начини за известување
Сирена и трепкачи

Од далеку привлечете внимание

Со услугата "Сирена и трепкачи", преку апликацијата We Connect може далечински да се управува со свирката и Системот за предупредување за опасност.

Заклучување и отклучување

Отворање на врата преку апликација

Со вашиот паметен телефон, како далечински управувач, вратите и багажникот можат лесно да се заклучат и да се отклучат. Дури и од далечина. На овој начин, на пример, вашиот партнер може некогаш да го наполни тоа што го купил во багажниот простор и да ве чека во автомобилот, ако пристигнете подоцна. 

 • Отворете ги и затворете ги вратите и багажникот на возилото преку апликацијата
 • Препознајте преку симболот за заклучување во апликацијата дали возилото е заклучено
 • Идентификација како овластен корисник преку S-PIN

Напомена: Оваа услуга е достапна во возилата со понудата на услуги "Security & Service" со датум на нарачка од 01.01.2019. Услугата "Заклучување и отклучување" е важна за безбедноста и бара проверка на идентитетот преку постапката Volkswagen Ident. Вашиот идентитет ќе биде проверен од страна на Volkswagen партнер или преку видео разговор.

Онлајн аларм против кражба

Алармира, ако се случи било што

Опуштете се, бидејќи вашиот Volkswagen може да внимава на себе. Во случај на обид за кражба, апликацијата We Connect на Volkswagen ќе ве извести на вашиот паметен телефон или преку е-пошта и ќе ве информира за точните околности на инцидентот. 

 • Информира за причината и времето на активирање на вашиот безбедносен систем против кражби
 • Известува преку е-пошта и/или Push-известување на паметниот телефон
 • Дава преглед на претходните алармни пораки

Напомена: Функционира само со дополнителната опрема Аларм против кражба со сигурносен осигурувач.

Онлајн греење во место

Загрејте, пред почеток на возењето

Со услугата "Онлајн греење во место", можете удобно да ја загреете внатрешноста на вашето возило преку апликацијата или веб-порталот на We Connect. Едноставно програмирајте го времето на вашето следно патување или креирајте практичен седмичен план - и ќе добиете систем за греење приспособен за вас.

 • Удобно управување преку апликацијата и веб-порталот на We Connect
 • Практично програмирање на неделни распореди
 • Тргнете - со пријатна температура
 • Помага при замрзнати и замаглени прозорци

Напомена: Функционира само со дополнителната опрема грејач во место со датум на нарачка од 28.04.2017 (не за Golf GTE / Passat GTE).

Услуги e-Manager

(состапно само за е-модели и хибридни возила)

Полнење

Следете ги состојбите

Со услугата "Полнење" ја контролирате состојбата на наполнетост на акумулаторот и започнувањето или запирањето на полнењето. Многу едноставно од вашиот тросед. Со компјутер или паметен телефон во секое време имате преглед на сè.

 • Преглед на моменталната состојба на наполнетост
 • Приказ на преостанатиот опсег
 • Можно е дефинирање однесувањето на полнењето
 • Информира за статусот на приклучокот за напојување
Времиња на тргнување

Спремен, кога вие ќе бидете

Ги штеди батериите и вашата сметка за струја: Со услугата "Времиња на тргнување", можете да го оптимизирате полнењето и да одредите кога треба да се полни акумулаторот во вашиот Volkswagen.

 • Без непотребно полнење
 • Креирање на различни профили за полнење
 • Може лесно да се комбинира со други услуги (на пр. Климатизација)
 • Полн акумулатор кога сакате
Климатизација

Идеална клима во секое годишно време

Со услугата "Климатизација" сте сигурни дека имате пријатна температура во внатрешноста пред почетокот на патувањето. Лесно контролирајте го климатизерот преку вашиот компјутер или мобилен уред без да бидете во возилото.

 • Практична контрола на температурата
 • Удобно управување преку апликацијата и веб-порталот на We Connect
 • Прикажување на моменталната надворешна и посакуваната температура
 • Тргнете со идеална климатизација во секое време
Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team