Затвори мени

Целиот свет на Car-Net во вашиот Touareg

Целиот свет на Car-Net во вашиот Touareg

Целосно вмрежени. Touareg.

Интернетот и дигиталното мрежно поврзување станаа дел од нашиот секојдневен живот, па зошто да останете такво поврзување во вашиот автомобил? Во Touareg, мобилните онлајн услуги на Car-Net се достапни автоматски по активирањето и се издигнати на ново ниво: максимална поврзаност.

Always on

Доживејте ја поврзаноста

Трајно инсталираната eSIM картичката ви обезбедува пристап до интернет - а со тоа и до светот на мобилните онлајн-услуги на Car-Net. Така, секогаш ќе бидете најактуелно информирани ќе и уживате во забавата без престан. 

Комфор

Опуштено низ секојдневието

Со Car-Net сте подобро и побрзо информирани. Стигнете до вашата цел опуштено и пријатно додека ја следите рутата - прилагодена на моменталната сообраќајна состојба. По желба, можете да ви се читаат вести додека возите, да ја слушате вашата омилена радио станица благодарение на интернет радиото дури и надвор од областа за емитување, и конечно да заштедите време при барање на паркиралиште, со тоа што ќе бидете водени директно до бесплатно паркиралиште во гаража за паркирање или во официјален паркинг на дестинацијата. 

Реално време

Секогаш еден чекор напред

Имајте корист од интелигентното и предвидливото одредување рута и направете ја вашата навигација уште поефикасна. Уште пред почетокот на патувањето, вашата рута се ажурира во реално време преку сообраќајниот сервер и трајно се прилагодува на протокот на сообраќај. За да стигнете на целта по најоптималниот пат.

Безбедност

Добро е да се знае, дека при итен случај помошта доаѓа

Итниот повик, кој автоматски се испраќа центарот за итни повици на Volkswagen при активирање на воздушно перниче или затегнувачот на безбедносниот појас, покажува колку е важно интелигентно вмрежување во итен случај. И со Повик во случај на дефект, Автоматско пријавување незгоди и Онлајн аларм против кражба "Security & Service" се грижи за вашата безбедноста во секое време. 

Забава

Ги носи вашите апликации во автомобилот

Во Touareg, благодарение на App-Connect, можете да го поврзете паметниот телефон со инфо-забавниот систем и да користите многу апликации додека возите. Volkswagen Media Control им дозволува на вашите сопатници да учествуваат во програмата преку нивниот мобилен уред.  

Guide & Inform Premium

Пребарувајте возбудливи дестинации во вашата околина, добијте ги најновите информации за сообраќајот директно од интернет и многу повеќе. Во ексклузивниот пакет "Guide & Inform Premium" за Touareg новите услуги интернет радио и хибридно радио внесуваат неограничена забава во возилото.  Благодарение на онлајн одредувањето рута, 3Д-приказ на градот во избраните градови, сателитски карти и инкрементално онлајн ажурирање на картите, навигацијата е поинтелигентна и попрегледна. Актуелните вести не само што можат да ви се прикажат, туку и да ви се прочитаат на глас.

Интернет и хибридно радио

Безгранична забава

Без разлика каде се наоѓате - веќе не мора да се одрекувате од вашата омилена радио станица и поткасти, благодарение на интернет радиото. Ако ја напуштате класичната област на емитирање, хибридната радио функција автоматски се префрла од копнен прием на интернет стриминг. И дозволува вашата омилена станица да продолжи да работи без престан. 

За да се ужива во услугите на интернет и хибридното радио, мора да се купат пакети податоци за eSim или да се користи посебна податочна врска.

Интелигентна навигација

Пристигнете опуштени

Touareg ја прави вашата навигација уште попаметна и попрегледна. Онлајн одредување рута ја одредува оптималната рута со помош на постојани прогнози од самиот почеток и ви помага да пристигнете опуштено. Опциите за 3D-приказ на град со висока резолуција и фотореалистични сателитски карти ветуваат нови навигациски искуства и најдобра ориентација. 

WLAN хот-спот

Удобно побрзани

Особено на долги патувања со автомобил, никој не сака да се одрече од предностите на интернетот. Touareg ви нуди интегриран WLAN xот-спот и ви овозможува вас и на вашите патници да користите интернет-врска - без разлика дали сакате да испратите е-пошта, да стримувате филм или да ја проверите моменталниот резултат на вашиот омилен клуб: Сурфајте безбедно на до 8 мобилни уреди. За да може да се користи WLAN xот-спот, мора да се купат пакети податоци за eSim или да се користи посебна податочна врска.

Security & Services

Со "Security & Service" подобно ви е по пат. Пакетот услуги на Car-Net ви нуди мобилен пристап до важни функции на возилото и комбинира флексибилност и транспарентност за уште поголема удобност. Дали е тоа Закажување сервис, Автоматско пријавување незгоди, Повик во случај на дефект, Онлајн греење во место или Онлајн аларм против кражба: Вашите лични услуги ви помагаат во речиси секоја ситуација и ви даваат важни информации за вашата мобилност.

Услуга за итен повик

За вас тука

Со "Услугата за итен повик" ви се помага во случај на итност. Во случај на сериозни несреќи, на пример активирање на воздушното перниче, помошта се повикува автоматски. Доколку вашиот Volkswagen регистрира несреќа, услугата ќе воспостави врска со центарот за итни повици на Volkswagen и ќе пренесе важни информации до спасувачката служба. Исто така, имате можност рачно да повикате помош со едно притискање на копче. 

Закажување сервис

Нашиот сервис: совршено прилагоден на вас

За да ви помогнеме за максимално задоволство при возењето, вашиот Volkswagen помага да ги координирате вашите термини за сервисирање. Штом дојде редот за сервисирање, Volkswagen ќе ги испрати податоците до вашиот претпочитан сервисен партнер. Потоа ќе ве побараат од вашата центарот за сервис и лесно ќе може да закажете термин. 

Онлајн аларм против кражба

Алармира, ако се случи било што

Опуштете се, бидејќи вашиот Volkswagen може да внимава на себе. Во случај на обид за кражба, апликацијата We Connect на Volkswagen ќе ве извести на вашиот паметен телефон или преку е-пошта и ќе ве информира за точните околности на инцидентот.

Онлајн греење во место

Загрејте, пред почеток на возењето

Со услугата "Онлајн греење во место", можете удобно да ја загреете внатрешноста на вашето возило преку апликацијата We Connect или веб-порталот на We Connect. Едноставно програмирајте го времето на вашето следно патување или креирајте практичен седмичен план - и ќе добиете систем за греење приспособен за вас.

 

Напомена: Функционира само со дополнителниот помошен грејач. 

Имајте преглед на вашиот Touareg од секаде

Преземање апликација We Connect

Поврзете се со вашиот Touareg: Доживејте ги предностите на Car-Net во една апликација.

Преземање за iOS 

Преземање за Android 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team