Затвори мени

Што ви треба за користење на Car-Net

Тоа ви треба

 

За да ги користите Car-Net услугите Guide & Inform ви треба систем за навигација во вашиот Volkswagen. Тука спаѓаат "Discover Media" и "Discover Pro", како и Innovision Cockpit достапни кај Touareg.

Меѓутоа, за пакетот услуги "Security & Service" на Car-Net, потребна е само услугата за итни повици и може да се користи без ограничување како "App-Connect" со радиото "Composition Media".

Заедно со системот за навигација "Discover Pro", исто така го препорачуваме интерфејсот на мобилен телефон "Business", кој ви овозможува да воспоставите жариште на WLAN хот-спот во вашиот Volkswagen. Така вие и вашите патници ќе имате особено корист од широкиот спектар на понуди на Car-Net. За вашиот систем за навигација "Discover Media", CarStick LTE [@DIS_9 / VX04] брзо и лесно обезбедува интернет-врска и WLAN хот-спот во вашиот Volkswagen.

Многу услуги може да се управуваат од вашиот паметен телефон користејќи ја апликацијата We Connect. Кога е поврзан со инфо-забавниот систем, тој исто така може да обезбеди интернет пристап кој ви е потребен за користење на Car-Net. Индивидуалните функции, исто така, бараат технички компоненти во возилото, на пример алармен систем против кражба за услугата за "Онлајн аларм против кражба". 

Во зависност од возилото, достапни се повеќе пакети со услуги, кои можете да ги резервирате преку веб-порталот на We Connect (ако тоа не сте го направиле при купување на вашиот Volkswagen). Ако се исполнети техничките услови, потребен ви е кориснички налог што може да го отворите во само неколку чекори.

  • Систем за навигација "Discover Media", "Discover Pro" или "Discover Premium"
  • Радио систем "Composition Media" (ограничен)
  • Паметен телефон со Android™ или iPhone™ со пристап до интернет
  • Пакет со услуги на Car-Net
  • Кориснички налог на - Volkswagen

За да може практично да ги користите мобилните онлајн-услуги од каде било, прво најавете се со вашиот Volkswagen ID на веб-порталот на We Connect, а потоа регистрирајте со вашето возило. Ако сè уште немате креирано Volkswagen ID порталот ве води чекор по чекор низ регистрацијата.

Кон веб-порталот на We Connect

Користење преку апликацијата We Connect и преку веб-порталот на We Connect

По регистрацијата може лесно да ги отворите и да ги контролирате функциите на Car-Net услугите на веб-порталот на We Connect или преку апликацијата We Connect на вашиот мобилен уред. За да ја преземете апликацијата, одете овде:

Преземање во App Store

Преземање кај Google Play

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team