Затвори мени

We Upgrade
Auf Ihre Zukunft vorprogrammiert

 

Сè најдобро за вашата иднина!

We Connect е вашиот влез во најновата генерација на мобилни онлајн-услуги во бројни модели на Volkswagen. Уште од самиот почеток на барање со можност за поврзување, достапни ви се бројни услуги на We Connect. После еднократната активација и регистрација со вашиот Volkswagen ID, We Connect не само што го прави вашето секојдневие попријатно, туку и поудобно. Она што е ново за вас е опцијата да го активирате вашиот Volkswagen за избрани нови функции дури и откако ќе го купите вашето возило. Потоа може сосем да се прилагоди според вашите потреби. И лесно онлајн во вашата In-Car Shop во инфо-забавниот систем. Како главен корисник на We Connect тука можете да ги видите достапните функции на "We Upgrade" за вашето возило.

Вашиот Volkswagen никогаш не престанува да учи: Функциите на We Upgrade за возила подготвени за We Connect

Гласовна контрола: "Hello Volkswagen"

 Вашиот Volkswagen ве разбира. Со обраќањето "Hello Volkswagen" започнувате природен дијалог - така се овозможува безбедно и удобно управување со избрани функции на телефонијата, медиумите или навигацијата. За да го направите тоа, активирајте ја гласовната контрола за вашиот инфо-забавен систем "Ready 2 Discover" или "Discover Media" и управувајте со бројни функции на возилото со вашиот глас. Во зависност од моделот и опремата на возилото, многу избрани функции на возилото и услуги можат да се контролираат со глас. Така, можете целосно да се концентрирате на патот и отсега да уживате во патувањето со автомобилот уште повеќе.

App-Connect: Донесете ги вашите апликации во автомобилот

Со App-Connect, избраните апликации и содржината се префрлаат директно во вашиот Volkswagen на екранот на инфо-забавниот систем и можат да се користат практично и јасно во вашето видно поле. Така на пример, можете лесно да пристапите до музика, вести, мапи или аудио книги. Volkswagen нуди три интерфејси за поврзување на паметни телефони со бројни опции: Apple CarPlay™, Android Auto™ на Google и MirrorLink®. Можно е и безжично користење на Apple CarPlay™ како и Android Auto™ на Google освен тоа на функцијата на "We Upgrade" за навигациониот систем "Discover Media" како и за "Ready 2 Discover". За да избегнете одвлекување на вниманието, само овластените апликации можат да се стартуваат додека возите. 

Light Assist: Без заслепување. Во речиси сите ситуации.

Контрола на долги светла "Light Assist" ги прави ноќните возења во новиот Golf да изгледаат во целосно ново светло. Со камера инсталирана зад шофершајбната, Light Assist може да препознае возила што се приближуваат возила што возат напред во рамките на системот и автоматски да префрла помеѓу соборени и светла за далеку. Зарем тоа не се добри изгледи за вас?

Амбиентално осветлување (во повеќе бои): За внатрешен мир.

Дајте му на вашиот нов Golf повеќе лични особини. Со проширувањето на основното амбиентално осветлување, внатрешноста може да се осветлува според расположението, благодарение на индивидуалниот избор на бои. Затоа што со амбиенталното осветлување (во повеќе бои) на располагање ви стои како функција на "We Upgrade" друг пакет на бои и со тоа поголем избор на бои за светлосно акцентирање. Без разлика дали е поладна или потопла боја, во осветлена метропола или навечер на темен вонградски пат: На секое патување создавате различна, соодветна атмосфера за себе и за вашите сопатници.

1) За да ги користите производите We Upgrade, потребен ви е кориснички налог на Volkswagen ID, важечки договор за We Connect и ваша легитимација како главен корисник, што значи поврзување на вашиот кориснички налог со конкретното возило. Понатаму, неопходно е возилото да располага со потребните техничките функции и хардвер за соодветниот производ. Главниот корисник може да ги види производите на We Upgrade што можат да се добијат за соодветното возило во In-Car Shop на инфо-забавниот систем. За производи што се наплаќаат, средството за плаќање мора еднократно да се депонира на веб-продавницата на We Connect https://shop.volkswagen-we.com. Купените и активирани функции "We Upgrade" остануваат во возилото и не можат да се пренесат на други возила.

2) За да ги користите услугите на We Connect, потребен ви е кориснички налог на Volkswagen ID и мора да се пријавите на We Connect со корисничко име и лозинка. Понатаму, треба да се склучи посебен договор We Connect или We Connect Plus со Volkswagen AG онлајн. За We Connect Plus, имате 90 дена од предавањето на возилото за да го регистрирате возилото на www.portal.volkswagen-we.com и да ги користите услугите целото времетраење на договорениот бесплатен период.
Користењето на мобилните онлајн-услуги на We Connect е овозможено преку интегрирана интернет-врска. Трошоците за податоци кои се направени во рамките на Европа се на товар на Volkswagen AG во рамките на мрежно покривање, со исклучок на услугите "Стриминг и интернет", како и поединечни In-Car Apps на Volkswagen AG. За користење на услугите "Стриминг и интернет", поединечни In-Car Apps како и WLAN xот-спот, платените пакети податоци може да се добијат преку надворешниот партнер за мобилни комуникации "Cubic Telecom" и да се користат во областа на мрежното покривање во бројни европски земји. Информации за цените и поддржаните земји може да најдете на https://vw.cubictelecom.com. Како алтернатива, можно е користење на интернет радио и стриминг на медиа преку мобилен уред (на пример, паметен телефон) кој може да делува како мобилен WLAN xот-спот. Во таков случај, соодветните услуги се достапни само со постоечки или одделен склучен договор за мобилен телефон договор помеѓу вас и вашиот мобилен оператор и само во рамките на покриеноста на вашата мобилна мрежа. Примањето пакети податоци од интернет може да предизвика дополнителни трошоци (на пр. роаминг трошоци), во зависност од соодветната тарифа за мобилен телефон, а особено кога се користи во странство.
За да ја користите бесплатната апликација We Connect, потребен ви е паметен телефон со соодветен iOS или Android оперативен систем и SIM картичка со опција за податоци со постоечки или посебен договор за мобилен телефон помеѓу вас и вашиот мобилен оператор. 
Достапноста на поединечните услуги на We Connect и We Connect Plus, опишани во пакетите, може да се разликува според државата и зависи од возилото како и од опремата. Услугите се достапни за договорениот рок на траење на договорот и може да подлежат на промени на содржината во рокот на траење на договорот. Повеќе информации можете да најдете на www.portal.volkswagen-we.com и кај вашиот партнер на Volkswagen. За информации во врска со условите за тарифата за мобилен телефон, контактирајте со вашиот мобилен оператор.

3) App-Connect ги вклучува технологиите Apple CarPlay™, Android Auto™ и MirrorLink®. За да избегнете одвлекување на вниманието, само овластените апликации можат да се стартуваат додека возите. Имајте предвид дека некои апликации не се нудат за секоја од трите технологии и достапноста на овие технологии може да се разликува во зависност од земјата. Информации за компатибилноста со паметните телефони за Apple CarPlay™ ќе најдете на https://www.apple.com/ios/carplay/, за Android Auto™ на https://www.android.com/auto/ и за MirrorLink® на https://mirrorlink.com/. 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team