Reifen, Felgen und Räder

ФЕЛНИ ОД ЛЕСЕН МЕТАЛ

СЈАЕН ИЗГЛЕД.

Специјалистите во нашиот сервис на Volkswagen не се само професионалци во областа на гумите.

Тие исто така знаат, со кои фелни од лесен метал може да се исполира оптиката на Вашиот Volkswagen. 

Актуелната колекција ќе ја најдете на:

» Volkswagen Original Felgen

» Weitere Felgen

 

 

 

ЛЕТНИ ГУМИ

Летните гуми за разлика од зимските не само што ја намалуваат потрошувачката на гориво, туку и при високи температури и големи брзини нудат оптимална и безбедна стабилност при возењето. Профилот на Вашите летни гуми се прилагодува на различните услови на топлото време. Гумената смеса исто така е специјално произведена за летни температури. На тој начин значително порано ќе пристигнете по сув, но исто така и по влажен коловоз.

 

 

ПРЕБАРУВАЊЕ НА ГУМИ И ТРКАЛА

Онлајн пронајдете ги соодветните гуми и тркала за Вашето возило: 

» Hier geht's zur Reifen- und Rädersuche

ЧУВАЊЕ НА ГУМИ

На овој начин правилно чувајте ги гумите.

ГАРАНЦИЈА ЗА ГУМИ CONTINENTAL

Бесплатна двегодишна гаранција за гуми.

EУ-ОЗНАКА НА ГУМА

Обврска за означување на гуми во ЕУ.