Tiguan Возбудливо иновативен.

ОСТАВА ВПЕЧАТОК.

На асфалтиран пат, на отворен терен и онлајн - новиот Tiguan на секој терен Ви отвора многубројни можности. Со модерни технологии и суверени возни перформанси Ве поддржува во сè што сакате да постигнете. Без разлика дали е динамично елегантен како во новата Highline опрема, или уште поспортски како во опремата R-Line, новиот Tiguan го задржува она што го ветува на прв поглед.

ГАЛЕРИЈА СО СЛИКИ

ИСКУСЕТЕ ГО НОВИОТ TIGUAN ОД СЕКОЈА ПЕРСПЕКТИВА.

ИСКУСЕТЕ ГО НОВИОТ TIGUAN ОД СЕКОЈА ПЕРСПЕКТИВА.

ИНФОТЕЈНМЕНТ

РАДИО И НАВИГАЦИЈА

УБАВО Е КОГА САМИ СМЕЕМЕ ДА СИ ГО ИЗБЕРЕМЕ КОПИЛОТОТ.

Вие одредувате што се случува во Вашиот Volkswagen. За тоа имате за избор две радија: со соодветни звучници, едноставно до оперативна техника и многу можности за приклучоци. Или земете еден од двата опционални навигациски системи, кои мултимедијално ја исполнуваат скоро секоја желба.

CAR-NET „GUIDE & INFORM“

ПОВЕЌЕ НЕ ВОЗЕТЕ БЕЗ ИНТЕРНЕТ.

Во многу области од животот интернетот може да е корисен- исто така и во автомобилот.На пример со актуелни податоци имајте го сообраќајот во поглед. На тој начин можете да го планирате или промените Вашиот иден пат. Опционалните Car-Net "Guide & Inform"¹ онлајн услуги нудат уште повеќе.

БЕЗБЕДНОСТ И СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ

СИСТЕМ ЗА НАБЉУДУВАЊЕ НА ОКОЛИНАТА „AREA VIEW“

ЧЕТИРИТЕ КАМЕРИ ВИ ПОКАЖУВААТ ШТО СЕ СЛУЧУВА ОКОЛУ ВАС.

При излегување од паркинг место во омилениот дел од градот или при маневрирање на непроодни терени - нели би било убаво доколку во такви непрегледни ситуации околу Вашиот автомобил би можеле со еден поглед да опфатите проширено видливо поле? Опционалниот систем за набљудување на околината " Area View" со неговите четири камери го овозможува тоа.

СИСТЕМ ЗА ПОМОШ ВО УПРАВУВАЊЕ ПРИ ПАРКИРАЊЕ „PARK ASSIST“

ПАРКИРАЊЕТО ЕДНОСТАВНО ПРЕПУШТЕТЕ МУ ГО НА ВАШИОТ АВТОМОБИЛ.

Ако припаѓате кон малкумината кои и пред публика смирено маневрираат во тесно празно место за паркирање, опционалниот систем за помош во управување при паркирање "Park Assist" сепак ќе Ве воодушеви. Затоа што системот не само што препознава соодветни места за паркирање, туку и управува за Вас.

СИСТЕМ ЗА ПОМОШ ПРИ МАНЕВРИРАЊЕ СО ПРИКОЛКА „TRAILER ASSIST“

МАНЕВРИРАЊЕТО СО ПРИКОЛКА ПРЕТВОРЕТЕ ГО ВО ДЕТСКА ИГРАB

При маневрирање со приколка Вашиот автомобил може да го преземе управувањето за Вас. Опционалниот систем за помош при маневрирање со приколка "Trailer Assist" Ви намалува многу работа. 

СИСТЕМ ЗА ПОМОШ ПРИ ЗАДРЖУВАЊЕ ВО КОЛОВОЗНА ЛЕНТА „LANE ASSIST“

ЗАДРЖЕТЕ ЈА ЛЕНТАТА И ЗАДРЖЕТЕ ЈА ПРЕГЛЕДНОСТА.

Монотоните патеки, коловозните ленти кои се стеснуваат и тесните улици при подолго возење можат да ја отежнат концентрацијата. Затоа серискиот систем за помош при задржување во коловозна лента "Lane Assist" Ви помага подобро да ги оцените овие возни ситуации и да го намалите ризикот. 

ЕФИКАСНОСТ

ВЛЕЧНА СИЛА

КОГА ИМАТЕ ПОВЕЌЕ РАБОТИ ЗА ПРЕВЕЗУВАЊЕ.

За превезување имате предмети за кои е потребна приколка? Со Tiguan тоа не е проблем! Благодарение на опционалната опрема за приколка која може рачно да се заврти, Tiguan може да влече товар и до 2,5 тони. 

4MOTION ACTIVE CONTROL

ВАШИОТ VOLKSWAGEN СЕ ПРИСПОСОБУВА НА ВАШИОТ СТИЛ НА ВОЗЕЊЕ.

Tiguan не само што води кон нови доживувања - и самиот тој е доживување. Благодарение на опционалниот 4MOTION Active Control на располагање Ви стојат соодветни поставувања за различни терени/ Дополнително во Onroad режимот од петте профили можете да изберете возен профил.

4MOTION ACTIVE CONTROL

ВАШИОТ VOLKSWAGEN СЕ ПРИСПОСОБУВА НА ВАШИОТ СТИЛ НА ВОЗЕЊЕ.

Tiguan не само што води кон нови доживувања - и самиот тој е доживување. Благодарение на опционалниот 4MOTION Active Control на располагање Ви стојат соодветни поставувања за различни терени/ Дополнително во Onroad режимот од петте профили можете да изберете возен профил.

4MOTION

НЕ ГУБЕТЕ ЈА ТРАКЦИЈАТА

Сакате ли да не ја губите тракцијата дури и на влажен и нерамен пат? Благодарение на интелигентниот погон на сите тркала 4MOTION кој може да се добие по желба, тоа е можно скоро секаде.

КОМФОР

HEAD-UP-ДИСПЛЕЈ

ЗАДРЖЕТЕ ЈА ПЕРСПЕКТИВАТА

Опционалниот Head-up-дисплеј во непосредното видливо поле на возачот носи важни информации за возењето, како сообраќајни знаци и навигациски напомени: директно пред предното стакло. 

АКТИВЕН ИНФО-ДИСПЛЕЈ

ГЛЕДАЈТЕ ГИ САМО ОНИЕ ИНФОРМАЦИИ, КОИ САКАТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ.

Aктив инфо дисплејот кај сериската иновативна инструментна табла во Highline благодарение на повеќето профили за информирање Ви нуди соодветни информации: прегледен е и можете да го повикате во секое време. 

БЕЗБЕДНОСТ И КОМФОР

ВО ОВОЈ АВТОМОБИЛ МОЖЕТЕ ДА СЕ ЧУВСТВУВАТЕ БЕЗБЕДНО.

Седнете во теренско возило, кое благодарение на многубројните мерки (делумно опционални) како воздушни перничиња, сопирачка за повеќекратен судир, проактивен систем за заштита на патниците и систем за препознавање на умор може да даде чувство на безбедност. 

ДОПОЛНИТЕЛНИ ЧЕКОРИ