Ги отвора вратите. Исто и вратата на багажниот простор.

Багажен простор со "Easy Open“ функција и електрично затворање.

Колку често стоите со полни торби пред Вашиот багажен простор и немате слободна рака да го затворите? Практичната "Easy Open" функција која можете да ја добиете по желба Ви овозможува да ја отворите вратата од багажниот простор без да мора да оставите нешто што носите во рацете. Доколку клучот за автомобилот го носите во чанта, доволно е мало движење со стапалото под задниот дел на возилото и ќе ја отклучите вратата од багажниот простор. Овде Ве очекува багажен простор со зафатнина до 615 литри. А со помош на делумно склопливите потпирачи на задното седиште, со кратки чекори ќе дојдете до зафатнина на багажниот простор од 1655 литри¹. Исто така може и повторно опуштено да се затвори: Едноставно притиснете го прекинувачот на внатрешната страна. Вратата на багажниот простор ќе се затвори дури кога со Вашиот клуч ќе се оддалечите од задниот дел на возилото или по 20 секунди. На тој начин комфорот започнува уште пред да се започне со возењето.²

Kann je nach Ausstattung und Motor-Getriebekombination variieren.

Bitte sichern Sie Ihre Ladung immer ordnungsgemäß.

Затвори
Мени
Затвори мени

Tiguan

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team