Долго светло кое не заслепува.

Dynamic Light Assist.

Благодарение на опциопналниот систем за динамично регулирање на долгото светло "Dynamic Light Assist" можете постојано да возите со вклучено долго светло. Системот самостојно се активира при брзина од 60 km/h и при целосна темнина.  Возилата кои доаѓаат од спротивната страна и возилата пред Вас се препознаваат со помош на камера и долгото светло делумно се затемнува преку функција за маскирање. Системот за регулирање на долгото светло во предвид го зема и влијанието од уличното осветлување. На тој начин коловозот многу добро се осветлува во најразлични сообраќајни ситуации.

Затвори
За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Затвори мени

Tiguan

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team