Едноставно до целта. Исто така и со приколка.

Trailer Assist.

За сите оние кои понекогаш сакаат да си олеснат: Опционалниот систем за помош при маневрирање со приколка "Trailer Assist" значајно го олеснува маневрирањето наназад со приколка во рамките на системските граници. Маневрирањето наназад може да биде потешко во тесни коридори. Но "Trailer Assist" помага и кога е тесно. Сè што треба да направите: поставете степен за возење наназад, притиснете го копчето за паркирање и со помош на копчето за управување поставете ја саканата насока на движење на приколката. Тоа е сè. Сега потполно релаксирано набљудувајте како "Trailer Assist" ја маневрира приколката во насоката која сте ја одредиле. Системот го презема управувањето за Вас - но се разбира Вие ја одредувате насоката. Сосема едноставно преку прекинувачот за поместување на ретровизорите. За време на процесот на маневрирање задржете ја контролата со сопирачката и гаста и имајте преглед врз целата околина на возилото. Покрај тоа, можете да интервенирате со одново притискање на копчето за паркирање или со движење на управувачот.

Затвори
Мени
Затвори мени

Tiguan

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team