Touareg Подготвен на се'

СОВЛАДУВА 100% НАГОРНИНА, 580 МИЛИМЕТРИ ДЛАБОЧИНА НА ВОДА.

И Сè ОСТАНАТО, ШТО ДОПРВА СЛЕДУВА.

Touareg е подготвен - за сè што допрва следува, и тоа многу. Тој наоѓа пат, онаму каде што повеќе нема и продолжува, каде што другите веќе мора да прифатат пораз. На пример со перманентниот погон на сите тркала 4MOTION може да се дозволи поделба на силата според потребите на сите четири тркала и да се обезбедат оптимална тракција и погон скоро на сите подлоги.

ОДУШЕВУВА ПРИ ПРВИОТ КОНТАКТ.

ДИЗАЈНОТ.

Екстремно надарен: новиот дизајн на предниот дел со проминентна решетка дава маркантен впечаток. Опционалните, интегрирани биксенонски фарови ја продолжуваат концизната линија на решетката и го нагласуваат карактеристичниот преден дел на возилото.

ГАЛЕРИЈА СО СЛИКИ

ИСКУСЕТЕ ГИ ВРВНИТЕ ПЕРФОРМАНСИ НА TOUAREG ОД РАЗЛИЧНИ ПЕРСПЕКТИВИ.

ИСКУСЕТЕ ГИ ВРВНИТЕ ПЕРФОРМАНСИ НА TOUAREG ОД РАЗЛИЧНИ ПЕРСПЕКТИВИ.

ЕФИКАСНОСТ

СЛОБОДЕН ОД

ЕДНОСТАВНО МОЖЕТЕ ДА СЕ ДВИЖИТЕ И ДА ШТЕДИТЕ ГОРИВО.

Ова сега може да го доживувате секој ден: ќе стигнете најдалеку, кога едноставно ќе ги пуштите работите сами да течат. Затоа што функцијата за слободен од ја користи енергијата на движењето на Вашиот Volkswagen. На тој начин едноставно и удобно ќе заштедите и до половина литар гориво на патека од 100 километри.

BLUEMOTION TECHNOLOGY

ОНОЈ КОЈ САКА ПОЛЕСНО ДА СИ ПОМИНЕ СО ПОТРОШУВАЧКАТА, СТИГА ПОДАЛЕКУ.

BlueMotion Technology во сите V6 TDI мотори на Touareg ја зголемува ефикасноста и истовремено ја намалува ефикасноста. Тоа Volkswagen Touareg го прави уште поатрактивен за сите, кои сакаат да ги намалат нивните задачи без да мора да се откажат од агилноста.

4MOTION

НЕ ГУБЕТЕ ЈА ТРАКЦИЈАТА

Сакате ли да не ја губите тракцијата дури и на влажен и нерамен пат? Благодарение на интелигентниот погон на сите тркала 4MOTION кој може да се добие по желба, тоа е можно скоро секаде.

ДИЗЕЛ МОТОРИ

УБАВО Е, КОГА СЕКОЈДНЕВИЕТО НЕ МОЖЕ ДА ВЕ ДОСТИГНЕ.

Стресот од секојдневието оставете го зад Вас. Силните и ефикасни V6 TDI-мотори на Touareg носат задоволство при возењето без компромиси. И со до 193 kW (262 КС) на секој земјен терен излезете на врвот.

КОМФОР

ИНТЕРИЕР

БЕЗ РАЗЛИКА ДАЛИ ГРАД, СЕЛО ИЛИ ЗЕМЈЕН ПАТ, АМБИЕНТОТ ОСТАНУВА ПРИЈАТЕН.

Исто и во дивината останете во комфорна околина. Затоа што внатрешниот простор на Touareg разгалува со особено чувство, елегантни бои и избрани материјали. Ќе уживате во луксузниот амбиент - дури и кога надвор ќе стане непријатно.

EASY OPEN

ВИ ПОМАГА, КОГА СТЕ НЕМАТЕ СЛОБОДНА РАКА,

Ќе го засакате, особено кога нема да имате слободни раце: со опционалниот систем за затворање Easy Open којшто се управува со сензори, удобно отворајте ја вратата од багажниот простор со движење на стапалото.

КЛИМА УРЕД „CLIMATRONIC“

ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНА КЛИМА ЗА ПАТУВАЊЕ.

Многу топло, многу ладно или нешто измеѓу? Да се најде вистинската температура за повеќе патници не е сосема едноставно. Со серискиот клима уред "Climatronic" со две зони овие дискусии му припаѓаат на минатото. Освен тоа за Touareg може да се добие и клима уред со четири зони, кој одговара на индивидуелните потреби на патниците во задниот дел од возилото.

АМОРТИЗАЦИЈА

СЕДЕТЕ УДОБНО И КОГА Е НЕРАМНО.

Опционалната амортизација на Touareg го одзема ужасот од дупки и нерамнини на улицата. комфорниот систем со вклучена програма за возење која може да се избере ја прилагодува висината на каросеријата на секој нерамен терен.

КОЖЕНЕНТЕРИЕР „CRICKET“

ОДЛУЧЕТЕ СЕ ЗА БЕЗВРЕМЕНСКА ЕЛЕГАНЦИЈА.

Опционалната кожентериер "Cricket" во внатрешниот простор се грижи за премиум оптика и убаво чувство. Веќе при влегувањето Ве пречекува карактеристичниот мирис на кожа. На овој начин при секое возење ќе уживате во неспоредливото чувство на ексклузивна опрема.

СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ

СИСТЕМ ЗА ДИНАМИЧНО РЕГУЛИРАЊЕ НА ДОЛГОТО СВЕТЛО „DYNAMIC LIGHT ASSIST“

ГЛЕДАЈТЕ ПОВЕЌЕ, БЕЗ ДА ГИ ЗАСЛЕПИТЕ ДРУГИТЕ.

Опционалниот систем за регулирање на долгото светло "Dynamic Light Assist" навечер го подобрува погледот - за Вас и другите учесници во сообраќајот. Системот овозможува од брзина од 60 km/h постојано да се вози со долго светло.

КАМЕРА ЗА ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕ НАНАЗАД „REAR VIEW“

ЗАТОА ШТО НЕМАТЕ ОЧИ ПОЗАДИ.

Опционалната камера за помош при возење наназад "Rear View" Ви овозможува да препознаете препреки зад возилото. Камерата која е вградена во задниот дел од возилото на екранот на системот Infotainment Ви испраќа слики. На тој начин паркирањето е многу поедноставно.

ACC & FRONT ASSIST

ОСТАНЕТЕ СОСЕМА СМИРЕНИ И ПРИ ПОЛНИ УЛИЦИ.

Некогаш си посакувате помошник, кој за Вас на око ќе го држи сообраќајот пред Вас? Со опционалниот систем за автоматско регулирање на растојанието ACC (до 250 km/h) и во пакет со системот за набљудување на околината Front Assist со вклучена City функција за вонредно сопирање патувајте поопуштено.

СИСТЕМ ЗА НАБЉУДУВАЊЕ НА ОКОЛИНАТА „AREA VIEW“

ЧЕТИРИТЕ КАМЕРИ ВИ ПОКАЖУВААТ ШТО СЕ СЛУЧУВА ОКОЛУ ВАС.

При излегување од паркинг место во омилениот дел од градот или при маневрирање на непроодни терени - нели би било убаво доколку во такви непрегледни ситуации околу Вашиот автомобил би можеле со еден поглед да опфатите проширено видливо поле? Опционалниот систем за набљудување на околината " Area View" со неговите четири камери го овозможува тоа.

ИНФОТЕЈНМЕНТ

DYNAUDIO CONFIDENCE

НЕМА ДА ИМ ВЕРУВАТЕ НА ВАШИТЕ УШИ.

Прекрасниот звук на опционалниот звучен систем DYNAUDIO Confidence ќе ги натера Вашите сопатници да молчат и да уживаат. Затоа што со точното усогласување на 12-те звучници ќе доживеете врвна перфекција на звукот во целиот внатрешен простор.

РАДИО-НАВИГАЦИСКИ СИСТЕМ „RNS 850“

ДОСТИГНЕТЕ ЈА ВАШАТА ЦЕЛ СО НАЈДОБРА ЗАБАВА НА ПАТОТ ДО ЦЕЛТА.

Каде и да Ве води патувањето, разубавете го возењето со забава од најдобар квалитет. За тоа на идните возачи на Touareg на располагање им стои ексклузивно серискиот радио-навигациски систем "RNS 850". Голем екран на допир, говорно користење, вграден хард диск, уред за ДВД.. Ви треба повеќе?

ПОДГОТОВКА ЗА МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН „PREMIUM“ СО ВКЛ. CAR-NET „GUIDE & INFORM“

ТЕЛЕФОНИРАЈТЕ ПОБЕЗБЕДНО СО ДВЕТЕ РАЦЕ НА УПРАВУВАЧОТ.

И за време на возењето останете достапни, доколку сакате. Со опционалниот телефонски интерфејс "Premium" ги задржувате двете раце на управувачот и имате контрола над сообраќајот.

R-LINE

ПОКАЖЕТЕ, ШТО ЗНАЧИ СПОРТ ВО „SPORT UTILITY VEHICLE“.

ПАКЕТ R-LINE ЕКСТЕРИЕР

Touareg од старт е атлет. Со опционалниот пакет R -Line екстериер оптички можете на оваа спортска нота да дадете уште помаркантен и посилен израз.

ГИ НАГЛАСУВА ВНАТРЕШНИТЕ ВРЕДНОСТИ НА ЕДЕН АТЛЕТ.

ПАКЕТ R-LINE ЕНТЕРИЕР

Touareg од старт е атлет. Со опционалниот пакет R-Line ентериер оптички можете на оваа спортска нота да дадете уште помаркантен и посилен израз.

ДOПОЛНИТЕЛНИ ЧЕКОРИ