Благодарение на управувањето со сите тркала, поголема стабилност и полесно маневрирање во еднo.

Опционалното управување на сите тркала кај Touareg нуди многу предности: радиусот со вртежен маневар е помал, треба да се маневрирате помалку кога влегувате и излегувате од паркинг местото, а кога се движите околу пречките или кога менувате ленти, особено корисна е зголемената стабилност при возењето. Управувањето со сите тркала, исто така, помага при динамично возење: ако задните тркала не се движат спротивно, но во иста насока како и предните тркала, возењето е значително поагилно.

Затвори