VW TOUAREG: AREA VIEW

Со по желба достапниот приказ на околината "Area View" ќе ја задржите прегледноста во рамките на границите на системот: четири камери пренесуваат помошни прикази на екранот на Вашиот Infotainment систем. На тој начин можете да ги видите патиштата, коишто од позицијата на возач тешко се препознаваат. Можете многу прецизно да управувате со приколката или да ги заобиколувате препреките возејќи наназад. Area View е особено комфорен, ако имате малку простор за маневрирање, бидејќи со негова помош можете да ги видите сите страни околу Вашиот Volkswagen.

Со спојувањето на сите четири камери системот ја пресметува 3-D птичјата перспектива. Оваа птичја перспектива, при ограничено поле на видливост на камерите, Ви покажува што се случува околу автомобилот. Особено во непрегледни терени тоа е голема предност за да се ориентирате.

Close