VW TOUAREG: КЛИМА-УРЕД "CLIMATRONIC"

Со серискиот клима-уред со 2 зони Climatronic, возачот и совозачот можат независно еден од друг индивидуално да ја постават саканата температура.

По желба достапниот клима-уред Climatronic со регулирање со 4 зони ги зема предвид и желбите за поставување температура на патниците во задните седишта.

Дополнителните контролни елементи позади им овозможуваат на патниците во задниот дел да ја регулираат топлината, протокот и распределбата на воздух. Индиректниот режим за вентилација напред придонесува за значително непречено струење на воздухот.

Close