Видете што има во мракот.

Изборната помош за ноќно возење потсетува на висока технологија од холивудски блокбастер. Само што не го прави вашиот живот повозбудлив, туку - порелаксиран. Инфрацрвената камера гледа околу 300 метри напред и реагира на топлината што ја ослободуваат телата.1) Можете да ја видите соодветната термичка слика во групата инструменти или во изборниот дигитален кокпит. Ако ситуацијата е критична, ќе биде предупредена од системот. 1) Ова ќе ви даде дополнителен извор на информации за да ви помогне посигурно да препознаете човек или, на пример, елен на патот, особено кога видливоста е намалена заради магла или дожд. Ова може да ви помогне порано да реагирате на можни опасности.


1) Во рамките на системот. 

Затвори