Ова вe заштитува од сите страни.

Опционалниот систем за заштита на патниците може да интервенира кога ќе се појави критична ситуација. 1) За да ја препознае, тој користи информации од различни системи на возилото со помош на нивните сензори. Ако се препознае опасност, во зависност од ситуацијата, се активираат разни безбедносни мерки: ремените се затегнуваат, седиштата се подигнуваат, вратите се заклучуваат, а прозорците и панорамскиот покрив се затвораат. 1) За предупредување на возилата одзади се активира високофрекфентен режим на работење на задните трепкачи. 1)

1) Во рамките на системот. 

Затвори