Новиот Touran Дораснат на се'

ПОВЕЌЕ ВАРИЈАБИЛНОСТ ЗА ВАШИОТ ФАМИЛИЈАРЕН ЖИВОТ.

Новиот Touran остава впечаток - и при гледање кон надвор. За уште повеќе светло и прегледност по желба се грижи најголемиот панорама-лизгачки и издигнувачки покрив од неговата класа. Неговите компактни димензии, кои се практични и за во голем град тој ги комбинира заедно со интелигентниот концепт за простор. На тој начин ќе уживате во значаен комфор веќе и при долги патеки со големата прегледност и исто така големиот простор за нозете.

ГАЛЕРИЈА СО СЛИКИ

ИСКУСЕТЕ ГИ ВРВНИТЕ ПЕРФОРМАНСИ НА TOURAN ОД РАЗЛИЧНИ ПЕРСПЕКТИВИ.

ИСКУСЕТЕ ГИ ВРВНИТЕ ПЕРФОРМАНСИ НА TOURAN ОД РАЗЛИЧНИ ПЕРСПЕКТИВИ.

ИНФОТЕЈНМЕНТ

APP-CONNECT

ВАШИОТ VOLKSWAGEN ЌЕ СЕ ПРЕТВОРИ ВО ПАМЕТЕН ТЕЛЕФОН НА ТРКАЛА.

Нов сервис, практични услуги и апликации кои помагаат: тоа е светот на Car-Net. Без разлика дали индивидуални навигациски услуги или поврзување на Вашето возило со Вашиот паметен телефон: по желба Вашиот Touran е добро поврзан.

РАДИО И НАВИГАЦИЈА

УБАВО Е, КОГА САМИ СМЕЕМЕ ДА СИ ГО ИЗБЕРЕМЕ КОПИЛОТОТ.

Во Вашиот Volkswagen Вие одредувате што ќе се случува. За тоа на Ваша страна е сериското радио "Composition Media": со соодветни звучници, технологија едноставна за користење и многу можности за приклучоци. Или земете еден од двата навигациски системи, којшто мултимедијално ќе Ви ја исполни скоро секоја желба. Уживајте во тоа што придружбата зависи целосно од Вас.

ТЕЛЕФОНИЈА

ТЕЛЕФОНИРАЈТЕ ПОБЕЗБЕДНО СО ДВЕТЕ РАЦЕ НА УПРАВУВАЧОТ.

И за време на возењето останете достапни, доколку сакате. Со опционалниот телефонски интерфејс "Comfort" и "Premium" ги задржувате двете раце на управувачот и имате контрола над сообраќајот.

 

VOLKSWAGEN MEDIA CONTROL

ВИЕ ГО УПРАВУВАТЕ АВТОМОБИЛОТ, ВАШИТЕ СОПАТНИЦИ МУЗИКАТА.

Volkswagen Media Control и на Вашите патници во задниот дел од возилото им дозволува ракување со системот Infotainment: сосема едноставно и комфорно преку Tablet-PC.

СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ

ACC & FRONT ASSIST

ОСТАНЕТЕ СОСЕМА СМИРЕНИ И ПРИ ПОЛНИ УЛИЦИ.

Некогаш си посакувате помошник, кој за Вас на око ќе го држи сообраќајот пред Вас? Со опционалниот систем за автоматско регулирање на растојанието ACC и во пакет со системот за набљудување на околината "Front Assist" со вклучена City функција за вонредно сопирање патувајте поопуштено.

„SIDE ASSIST“ СО ВКЛУЧЕН „LANE ASSIST“

ОДРЖУВАЈТЕ СЕ ВО ЛЕНТА И ЗАДРЖЕТЕ ЈА ПРЕГЛЕДНОСТА.

Со навремено предупредување за возилата од страна и во задниот дел на Вашиот Volkswagen можете подобро да ги оцените возните ситуации и да го намалите ризикот. Заедно со "Lane Assist", "Side Assist" не само што оптички предупредува, туку и извршува контра-управување.

СИСТЕМ ЗА ПОМОШ ПРИ МАНЕВРИРАЊЕ СО ПРИКОЛКА „TRAILER ASSIST“

МАНЕВРИРАЊЕТО НА ПРИКОЛКА ПРЕТВОРЕТЕ ГО ВО ДЕТСКА ИГРА.

При маневрирање со приколка Вашиот автомобил може да го преземе маневрирањето за Вас. Опционалниот систем за помош при маневрирање со приколка "Trailer Assist" ви намалува многу работа..

 

СОПИРАЧКА ЗА ПОВЕЌЕКРАТЕН СУДИР

ПРИ НЕЗГОДА НЕ ТРЕБА ДА ПРЕДИЗВИКАТЕ ПОВЕЌЕКРАТЕН СУДИР.

Сериската сопирачка за повеќекратен судир придонесува за тоа, по судир да не се случи ништо повеќе. Системот е тука, за после незгода да избегне дополнителни судири и да го намали лизгањето на страна. Во рамките на системските граници се грижи за тоа, Вашиот Volkswagen да се запре што е можно побрзо.

ЕФИКАСНОСТ

TDI

ОСТВАРЕТЕ ПРОФИТ ОД ГОЛЕМАТА СИЛА НА МОТОРОТ ПРИ НИСКА ПОТРОШУВАЧКА.

Со задоволство патувате, но сакате Вашата потрошувачка да биде ниска: Нашите TDI дизел мотори се базираат на Common-Rail- технологијата и се оптимирани за ефикасност, влечна сила и моќност.

TSI

ОДЛУЧЕТЕ СЕ ЗА ЗАДОВОЛСТВО ПРИ ВОЗЕЊЕТО СО ПРИЧИНА.

TSI-бензинскиот мотор е перфектна мешавина од моќност и штедливост. Веќе при низок број на вртежи профитирајте од максималниот вртежен момент.

BLUEMOTION TECHNOLOGY

АКО ЗА ВАС ЕКОНОМИЧНОСТА Е ОД НАЈГОЛЕМО ЗНАЧЕЊЕ.

Доколку се одлучите за Volkswagen со BlueMotion Technology, добивате модел, кој со интелигентна заедничка игра од оптимизации придонесува за намалена потрошувачка на гориво. Затоа ќе Ве радува тоа што Touran е сериски опремен со BlueMotion Technology. 

ИЗБОР НА ВОЗЕН ПРОФИЛ

ВАШИОТ VOLKSWAGEN СЕ ПРИЛАГОДУВА НА ВАШИОТ СТИЛ НА ВОЗЕЊЕ.

Со опционалниот избор на возен профил, возните карактеристики на автомобилот се прилагодуваат на Вашиот стил на возење и на ситуацијата на улицата и сообраќајот. Така патувате истовремено динамично и економично.

КОМФОР

ИНТЕГРИРАНО ДЕТСКО СЕДИШТЕ

НА ОВОЈ НАЧИН ВАШИТЕ НАЈМАЛИ МОЖЕ КОМФОРНО ДА ЗАЗЕМАТ МЕСТО.

Опционалнио Sharan го добивате со до две интегрирани детски седишта. На овој начин е обрнато внимание и на комфорот на Вашите најмали патници.

7 СЕДИШТА

НА ОВОЈ НАЧИН ВИЕ ЌЕ ОСТАНЕТЕ ФЛЕКСИБИЛНИ А ВАШИТЕ СОПАТНИЦИ ОПУШТЕНИ.

Фамилија, пријатели, колеги: има до седум седишта на кои секој ќе го најде своето место. А благодарение на "Easy Entry" патниците во задниот дел на возилото исто така комфорно ќе го достигнат нивното место.

КЛИМА УРЕД „PURE AIR CLIMATRONIC“

ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНА КЛИМА ЗА ПАТУВАЊЕ.

Многу топло, многу ладно или нешто измеѓу? Да се најде вистинската температура за повеќе патници не е сосема едноставно. Со опционалниот клима уред "Pure Air Climatronic" со три зони овие дискусии му припаѓаат на минатото.

СЕДИШТЕ ERGOACTIVE

КОГА ПОСВЕТУВАТЕ ВНИМАНИЕ НА ВАШИОТ ГРБ.

Интегрираната функција за масажа на ergoActive -седиштето кое опционално се загрева се грижи за голем комфор при седењето. Седиштето на возачот или на совозачот можете удобно да го прилагодите на Вашето тело и на тој начин да го одморите Вашиот грб.

ДOПОЛНИТЕЛНИ ЧЕКОРИ За цени ве молиме обратете се кај Вашиот Volkswagen партнер.