И при преполни улици останете релаксирани.

ACC & "Front Assist".

Во патниот сообраќај може да се релаксирате ако одржувате доволно растојание до возилото пред Вас. Во тоа Ви помага автоматското регулирање на растојанието ACC, сериски од Comfortline.

ACC го мери растојанието и брзината на возилото пред Вас. Притоа, еден сензор ја регистрира областа пред возилото. Во колони и застои, системот целосно го сопира Volkswagen во комбинација со опционалниот менувач со двојна спојка DSG и за кусо време може и повторно автоматски да тргне. Системот може да го запре Вашето возило во рамките на своите граници при брзина до 210 km/h на доволно растојание од возилото пред Вас.

Понекoгаш се случува нешто неочекувано, така што е неопходно вонредно сопирање. Во такви случаи може да помогне системот за набљудување на околината "Front Assist" со вклучена City-функција за вонредно сопирање што е опфатена во обемот на опремата. Доколку се препознае критична возна ситуација во рамките на системските граници, "Front Assist" звучно и визуелно го предупредува возачот и подготвува можно вонредно сопирање. Доколку не се надмине опасната ситуација, системот автоматски иницира сопирање коешто во даден случај ја намалува брзината при судирот. И за време на фактичко сопирање, Front Assist му помага на возачот и овозможува - доколку е потребно - да се искористи максималната сила на сопирање.

City-функцијата за вонредно сопирање е проширување на системот "Front Assist". Таа може при брзина од 5 до 30 km/h во последен момент да реагира со вонредно сопирање пред судир.

Затвори
Мени
Затвори мени

Touran.

 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Вашиот Volkswagen Team